Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijeenkomst nieuwbouwplan Woellust Diep & Sluis

Door op donderdag, 24 maart, 2022 - 13:32

1-13.jpg

Woensdag 23 maart vond de bijeenkomst plaats voor de kopers van het nieuwbouwplan Woellust Diep & Sluis. Alders Makelaars heeft op deze historische locatie 16 ruime en levensloopbestendige woningen mogen verkopen. Het plan Woellust is gelegen op de grens tussen Veendam en Wildervank.  
 
Rust en ruimte
In de nieuwbouwwijk Woellust komen de rust en ruimte van het platteland samen met de levendigheid en de voorzieningen van de stad. U maakt hier prachtige wandelingen of fietstochten, geniet van de omgeving én u bent vlot in het centrum van Veendam of in het waterrijke Wildervank.
De wijk wordt gesierd door groen en water met meerdere ontmoetingsplaatsen, zoals bij de sluis of rondom de wadi. 

1-5.jpg
 
Historie
Woellust Diep & Sluis is gelegen op een bijzondere plek. De locatie wordt omringt door deels nog bestaande een deels gedempte diepen. De bebouwing in het plan Woellust is stedenbouwkundig afgestemd op deze verschillende diepen. Woellust wordt daarnaast doorkruist door een centraal en monumentaal vormgegeven As. De centrale As loopt vanuit het kanaal Oosterdiep richting de wijk Woellust en begint aan het openbare voorplein aan het Oosterdiep. De sluis, de brug en alle diepen komen hier bij elkaar. Hier komt ook de naam Woellust Diep & Sluis vandaan.
 
Hoogwaardige woningen
De 16 geschakelde woningen worden hoogwaardig en duurzaam gebouwd, waardoor ze onderhoudsarm zijn. Hesco heeft de bouw van dit nieuwbouwplan uitgevoerd.