Sport

Eerste, tweede en derde podiumplaatsen voor
SV Veendam Atletiek



Kleine Moere Cross Team SV Veendam.jpg
Kleine Moere Cross Team SV Veendam

Afgelopen weekend verschenen leden van SV Veendam Atletiek op verschillende plekken aan de start. En niet zonder succes! Bij de Leekster Lente Loop ging Jan Stuursma er vandoor met de winst en behaalde Manon Otter een knappe tweede plaats. Steffi Menzinga werd derde tijdens de Wintertriatlon in Twente. Ook andere leden kwamen in actie en gingen niet zonder (aanmoedings)prijs naar huis.

Eerste, tweede en derde podiumplaatsen
Jan Stuursma uit Veendam won de halve marathon van de Leekster Lente Loop in 1:14:28. Ondanks de minder goede voorbereiding vanwege de effecten van corona en gekneusde ribben was Stuursma veruit de snelste van alle deelnemers. Manon Otter uit Wildervank behaalde naast een PR (1:26:57) ook een knappe tweede plaats bij de halve marathon voor vrouwen. In Twente werd Steffi Menzinga derde tijdens de Wintertriatlon Twente. Steffi nam 5 km hardlopen voor haar rekening en finishte in 20:18.   

Crossen door de bossen
Er werd niet alleen op de weg gelopen. De SV Veendam leden Henk en Gonda Brinker, Abel Korte, Marc Smidt, Esther Wiechertjes en Marieke Kanon deden mee aan de Kleine Moere Cross in Grolloo. Een prachtig heuvelachtig parcours van 8,5 km door het bos en langs het water. Volgens de deelnemers een heerlijke route in de lentezon. Ook zij gingen niet met lege handen naar huis. Verschillende sponsoren reikten aanmoedingsprijzen uit variërend van kleding-, saunabon tot massages. Kortom, een succesvol weekend voor SV Veendam Atletiek.

Meetrainen met SV Veendam Atletiek?
SV Veendam Atletiek is een gezellige en sportieve atletiekvereniging voor iedereen. Jong en oud kan meetrainen op eigen niveau. Wil je starten met hardlopen, je persoonlijke records verbeteren, je looptechniek verbeteren en/of kom je voor de gezelligheid? Dan ben je bij SV Veendam Atletiek aan het juiste adres! Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen. Stuur voor een gratis kennismakingstraining een mailtje naar: secretarissvveendamatletiek@gmail.com.