Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste kans om stemmers te trekken

Door Henk Drenth op zondag, 13 maart, 2022 - 15:24

IMG_0323.JPG

Afgelopen weekend waren alle kleuren weer vertegenwoordigd tijdens het campagnevoeren. In het centrum van Veendam probeerden de groepen van de verschillende gekleurde jassen de kiezer te overtuigen van elk hun eigen standpunten.

IMG_0279.JPG

Naast de flyers werden er verschillende strategieƫn bij ingezet. GroenLinks deelde bloemenzaadjes uit van vergeet-mij-nietjes. Het CDA symboliseerde met een zakje zonnepitten een zonnige toekomst. De roos is voor de PvdA hun symbool. De SP deelde schuursponsjes uit. De symboliek laat zich raden. In de keuken kun je er iets mee wegvegen.

IMG_0372.JPG

Maar het uitdelen van lekkernijen is misschien nog het beste. Met lekkere pepermuntjes van het CDA. D66 deelde chocolaatjes uit. Schijnt prima te werken als aanleiding voor een gesprek. Misschien dat de kiezer zich het nog herinnerd.

IMG_0339.JPG

In ieder geval hoort bij 'het feestje van de democratie' ook wat gezelligheid. Lekkere koffie bij de PvdA stand smaakte daarbij heerlijk. Lekkere mandarijntjes van de VVD in de fototas waren lekker voor later. Het was een mooie zonnige dag ook nog eens. Zonniger dan elders.

IMG_0365.JPG

Met de koffie stand had de PvdA ook een springkussen voor de kinderen. Gemeentebelangen deelde aan de kinderen lekkere popcorn uit. Met op het plein een nostalgische minidraaimolen. De SP was gekomen met de paardentram. Daar wil iedereen wel mee.

IMG_0346.JPG

Elke partij had zijn eigen manier. Het was nog de laatste kans om stemmen binnen te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

IMG_0290.JPG

Twee dames hadden de mooie dag aangegrepen om er even lekker uit te zijn.