Overslaan en naar de inhoud gaan

Apotheek en Huisartsen in de wijk Sorghvliet pakken diabetes op wijkniveau aan!

Door op zaterdag, 12 maart, 2022 - 12:00

IkiBuntu.png

Dagelijks komen er in Nederland 100-150 nieuwe diabetes patiƫnten bij. Ook in Veendam wordt een sterke toename gezien van het aantal mensen met diabetes type 2. Met ondersteuning van de landelijke organisatie 2Diabeat gaan de huisartsen en de apotheek in de wijk Sorghvliet intensief samenwerken om de opmars van diabetes te stoppen.

Dit doen ze binnen het project Sorghvlietvitaalvooruit, dat een onderdeel is van het lokaal preventieakkoord. Zo kunnen de inwoners van de wijk Sorghvliet de komende maanden iedere dinsdag een gratis gezondheidscheck in de apotheek laten uitvoeren. Naast het meten van de bloeddruk en BMI wordt middels een vingerprik de risicotest op diabetes afgenomen.

Voor iedere deelnemer, met en zonder risico op diabetes, wordt er na de test een passend aanbod gedaan op het gebied van leefstijl. Vanuit het project kunnen wijkbewoners twee jaar lang kosteloos gecoacht worden in het bewust leren toepassen van een gezonde leefstijl. Inzet is om alle wijkbewoners bij dit initiatief te betrekken, zodat een breed gedragen gezond netwerk gaat ontstaan in de aanpak van diabetes type 2.

Voor meer informatie en aanmelden wordt verwezen naar de website www.sorghvlietvitaalvooruit.nl