Regio

Subsidie voor expositie met unieke poppencollectie
van Prinses Juliana in museum VerhildersumLandgoed Verhildersum in Leens is vanaf mei 2022 het decor van een expositie over de poppenverzameling van Prinses Juliana. De expositie geeft een unieke inkijk in het leven van Juliana op het paleis en haar bezoeken aan binnen- en buitenland. De provincie draagt € 2.500 subsidie bij voor de expositie, die van mei tot en met augustus te zien is in het Koetshuis van museum Verhildersum.

De Juliana poppencollectie
De poppencollectie uit het leven van Juliana bestaat uit 600 exemplaren. 64 van die poppen komen dit voorjaar naar Leens voor de expositie 'Juliana – een leven in poppen'. De tentoonstelling geeft een inkijk in het leven van Prinses Juliana, verteld aan de hand van de prachtige poppen die zij gedurende haar leven verzameld heeft.

Regionaal tintje 
De collectie bestaat uit poppen in klederdracht, uniform of beroepskleding. Museum Verhildersum voegt daar Groninger dracht en mode, kinderkleding, speelgoed (poppenwagens) en poppen uit haar eigen verzameling aan toe. Zo krijgt de expositie een regionaal tintje en legt Verhildersum de link tussen het kinderleven op het paleis en dat van kinderen en hun ouders in Noord-Groningen.