Regio

Workshop geluidsversterking in GroningenWorkshop geluidstechniek 63 low res.jpg

Op zaterdag 19 maart 2022 wordt er weer een vervolgworkshop geluidsversterking georganiseerd bij VRIJDAG in Groningen.

De workshopdag is gericht op amateur geluidstechnici en muzikanten die beter willen leren werken met een professionele geluidsinstallatie. Er wordt gewerkt met een digitale audio mixer, de Midas M32, die ook op afstand is te bedienen met een iPad of smartphone.

Na een korte opfrissing van de theorie gaan de deelnemers samen de apparatuur opbouwen en aansluiten. Er wordt gebruik gemaakt van een live multitrack-opname van een professionele band. Hiermee kan er worden geoefend met toonregeling, effecten, delayen van speakers, aansturen van (in-ear) monitoren, DCA groepen en nog veel meer. Ook is er uitgebreide aandacht voor het oplossen van rondzingende microfoons, wat een veel voorkomend probleem is.

De cursus wordt gegeven door Arnoud van der Laan, van AE audio productions. Hij is al 30 jaar professioneel geluidstechnicus en verzorgt geluidstechniek voor koren, orkesten en theatervoorstellingen. Ook is hij gastdocent aan het conservatorium in Haarlem.“Het is ontzettend leuk om deze workshops te geven” zegt Arnoud. “De digitale mixers hebben enorm veel mogelijkheden, maar die kunnen voor beginnende technici nogal overweldigend zijn. Tijdens deze workshop kunnen we de functies stap voor stap doornemen en dat werkt veel beter. De afgelopen cursus kreeg dan ook een 8,6 als rapportcijfer van de deelnemers.”

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het KultuurLoket. De cursus op 19 maart is van 11:00 - 16:00 uur, in de prachtige theaterzaal van VRIJDAG, aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen. Deelname kost € 70,- p.p.  Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 10 personen.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van het KultuurLoket