Overslaan en naar de inhoud gaan

O.b.s. Noorderbreedte maakt smoothies op de fiets!

Door Henk Drenth op vrijdag, 4 maart, 2022 - 10:11

IMG_0563.JPG

O.b.s. Noorderbreedte neemt deel aan het project ‘Tijd voor Toekomst’. Dit project wordt gesubsidieerd door de provincie Groningen. Het richt zich op gezonde voeding, op bewegen en op zaken waar de kinderen niet vaak mee in aanraking komen.

IMG_0533.JPG

In het project zijn er diverse ‘doe activiteiten’. Een aantal keren gaat een gezonde lunch verzorgd worden. Op het schoolplein vinden spelletjes plaats georgansieerd door Fit-Factory. Een instructeur geeft Sumba lessen aan de leerlingen, en heeft Kunstkot schilderlessen gegeven.

Ook erg leuk is het zelf smoothy’s mogen maken met behulp van een fiets, waarbij ze zelf moeten trappen om de blender te laten draaien.

IMG_0550.JPG

Daarnaast komt er nog een vrachtauto naar de op school met een ‘mini-supermarkt’, waarin de kinderen met een winkelwagentje hun eigen boodschappen kunnen doen. Met daaraan lessen gekoppeld over gezonde voeding en consumentengedrag.

In eerste instantie is het project ‘Tijd voor Toekomst’ een 2-jaarlijks project, waarbij gestreefd wordt om bepaalde lessen ook na schooltijd aan te bieden.

IMG_0582.JPG