Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Kunstuitleen Kunst in Huis

Door op dinsdag, 1 maart, 2022 - 16:00

20220301-_MG_8304.jpg

In het rijksmonument ‘Van Heijningen Bosch’ aan de Beneden Oosterdiep in Veendam wordt op 4 en 5 maart de opening van een nieuwe galerie en kunstuitleen gevierd. Mede vanwege de coronamaatregelen en de nodige restauratiewerkzaamheden aan het pand kon de kunstuitleen nog niet op een eerder moment worden geopend. Begin maart is het dan zo ver en zal tegelijkertijd de nieuwe tentoonstelling ‘Altied wel weer licht’ van start gaan.

‘Kunst in Huis’ wil op een laagdrempelige en betaalbare manier mensen kennis laten maken met kunst. Door het uitlenen van kunst wordt het voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit kunstwerken die gemaakt zijn door kunstenaars uit heel Nederland. Daarnaast wil Kunst in Huis zich toeleggen op de promotie van met name talentvolle hedendaagse Oost-Groningse kunstenaars.

De titel van de tentoonstelling ‘Altied wel weer licht’ verwijst naar één van de bekendste liedjes van de Groninger zanger Ede Staal. In de tentoonstelling wordt werk getoond uit de kerncollectie waarin het spel tussen licht en donker een hoofdrol speelt. Een diversiteit aan voorstellingen, stijlen en media zal worden getoond. Er is onder andere werk te zien van Hans Parlevliet, Luis Filcer, Aldrik Salverda en Frank Lisser. In de toekomst zullen ook tentoonstellingen worden georganiseerd in samenwerking met hedendaagse kunstenaars en vinden er diverse culturele activiteiten plaats, zowel in het pand als in de bijzondere aangrenzende tuin waarin drie monumentale treurwilgen staan.

Op 4 maart vindt de officiële opening plaats voor genodigden. Zij worden verwelkomd door Burgemeester Berry Link en de rasechte Groninger artiest Erwin de Vries.

Het algemene publiek kan de galerie met kunstuitleen tijdens de open dag bezoeken op zaterdag 5 maart tussen 10.00 en 17.00. De tentoonstelling ‘Altied wel weer licht’ loopt tot en met 10 april 2022. Kijk voor meer informatie op www.kunstinhuis.nl