Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiny Houses

Door op maandag, 28 februari, 2022 - 11:16

Tiny Houses.jpg

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft GroenLinks Veendam een drietal bijeenkomsten georganiseerd. De eerste twee hebben al plaatsgevonden en gingen over stadstuinieren en duurzaam wonen. De derde bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 maart en gaat over tiny houses.

Marjolein Jonker is al vanaf dag één betrokken bij tiny houses in Nederland en zal al haar ervaringen hierover met ons delen.

De Tiny House beweging is in opmars binnen Nederland. Tal van initiatieven zijn al in ontwikkeling. Bijna iedereen heeft er weleens van gehoord of kent iemand die in een Tiny House woont of er wel zou willen wonen.

Tiny houses zijn charmant, minimalistisch, milieuvriendelijk en passen bij een bewuste lifestyle.

Er zijn twee soorten Tiny Houses te onderscheiden: verplaatsbare en niet-verplaatsbare Tiny Houses. Verplaatsbare Tiny Houses zijn meestal gebouwd op wielen en staan veelal op braakliggende terreinen, met als doel hier tijdelijk te wonen.

Niet-verplaatsbare Tiny Houses zijn gebouwd op een vaste fundering en bevinden zich op een locatie waar ze permanent blijven staan. In beide vormen wonen de bewoners permanent in hun huisjes en hebben ze een inschrijving in de Basis Registratie Personen (BRP) op het adres waar hun Tiny House staat.

GroenLinks Veendam wil dat ook Veendam ruimte bied aan ontwikkelingen op dit gebied. Tiny houses zijn duurzaam en aantrekkelijk voor jonge en oudere mensen die vaak minder te besteden hebben en toch fijne woonruimte zoeken in kleine gemeenschappen.

Als oprichter en projectleider van stichting Tiny House Nederland  heeft Marjolein de nodige ervaring opgedaan als spreker voor verschillende groepen. Ze kan met veel enthousiasme en kennis van zaken vertellen over de meest actuele ontwikkelingen op dit gebied. GroenLinks is daarom erg blij dat Marjolein naar Veendam komt om daar te vertellen over hoe het is om zelfvoorzienend te wonen in een huisje van 20m2.

De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en koffie en thee is inbegrepen.

Je bent van harte welkom in het Jacob Bruggema Centrum, Jakob Bruggemalaan 118, 9641 EZ Veendam.

Om rekening te houden met het aantal plaatsen stellen we het op prijs wanneer je je van te voren aanmeld. Dit kan door een e-mail te sturen naar veendam@groenlinks.nl