Overslaan en naar de inhoud gaan

SP TramTour op pad
tegen mijnbouwschade en stankoverlast

Door Henk Drenth op zondag, 27 februari, 2022 - 16:58

IMG_0091.JPG

Ingezonden
Na een mooie TramTour op 19 februari, langs zorginstellingen en seniorenwoningen, was de SP Veendam zaterdag 26 februari van start gegaan met de tweede SP TramTour. Op deze zaterdag waren vanaf 11:00 uur met de eerste Wildervankster Paardentram zoveel als mogelijk de buitendorpen aangedaan.

IMG_0073.JPG

De tram was bomvol met affisches en flyermateriaal en met vele super gemotiveerde SP-ers. De route ging langs de dorpen die zo getroffen worden door mijnbouw, met alle schade van dien.

IMG_0122_0.jpg

Lijsttrekker Lian Veenstra: “Het is van de zotte. Iedereen ziet de activiteiten rondom de zoutwinning en de gas-fakkeltorens staan op Veendammer grondgebied. En toch moeten mensen hun schadevergoeding voor de helse poorten wegslepen. Als ze al hun schade vergoed krijgen, veel vaker krijgen ze nee te horen!”

IMG_0142.JPG

Ook Borgercompagnie is tijdens deze SP TramTour weer niet vergeten. Veenstra: “Dit blijft een bizar verhaal. Al jaren komen wij bij de mensen op Borgercompagnie en in al die jaren is er niets veranderd. Nog steeds kan de was niet buiten worden gehangen, is de barbecue een drama als de wind verkeert staat en worden mensen letterlijk ziek! En nu wordt ze de worst voorgehouden van het zonnepark. Dat is echt kiezen uit twee kwaden!”

IMG_0160.JPG

SP Veendam wil met deze TramTour ook laten zien dat de gemeente Veendam zoveel groter is dan het Museum- en Kerkplein in Veendam. Na de start om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Jumbo De Reede ging de TramTour naar de dorpen: Borgercompagnie, Tripscompagnie, De Korte Akkers, Kibbelgaarn, Zuidwending en Ommelanderwijk.

IMG_0140.JPG

Veenstra: “Veendam is zoveel meer dan de pleinen en fonteinen. Onze dorpen doen er toe, al deze dorpen vormen samen de gemeente. Dan moet je als politieke partij ook op al deze plekken willen zijn! Dat hebben we zaterdag gedaan, met die mooie tram uit Wildervank. De mensen hebben ons niet kunnen missen!”