Overslaan en naar de inhoud gaan

Bibliotheek Veendam start weer met inloopspreekuur Netwerk Dementie Veendam

Door op zondag, 20 februari, 2022 - 10:04

alzheimers-g6da0592dd_1920.jpg

Dementie heeft een grote impact op het leven. Voor de persoon met dementie zelf maar zeker ook voor de mensen die dichtbij deze persoon staan. Praten met lotgenoten helpt!

Maandelijks organiseert het Netwerk Dementie Veendam een inloopspreekuur in Bibliotheek Veendam. Tijdens het inloopspreekuur is een mantelzorgondersteuner en de casemanager dementie aanwezig aan wie je vragen kan stellen. Denk aan bijvoorbeeld vragen over thuiszorg, dagactiviteiten, hulp van een vrijwilliger of personenalarmering.

Het inloopspreekuur vindt plaats op de laatste donderdag van de maand. De eerstvolgende keer is donderdag 24 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur.

De Breinbieb
De Breinbieb is een plek in Bibliotheek Veendam met materialen over het brein. Van het thema ‘Onthouden en vergeten’ tot 'Dementie en mantelzorg". De collectie bestaat naast boeken ook uit geheugenspellen. Naast het aanbieden van de materialen, zorgt Biblionet Groningen met haar samenwerkingspartners ook voor activiteiten. Iedereen kan terecht in de Breinbieb om meer te leren over het geheugen. De Breinbieb is mede mogelijk gemaakt door omgevingsfonds "SAMEN" van Nedmag, Stichting Wildervank Fonds en Lions Club Veendam.