Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins College Tour ontving
wetenschapper Dr. Patrick van Rijn

Door op donderdag, 10 februari, 2022 - 15:53

20220210_130452.jpg

Donderdag 10 februari organiseerde Winkler Prins weer een College Tour. Deze keer mochten de leerlingen al hun vragen stellen aan wetenschapper Dr. Patrick van Rijn.

Cheque uitreiking
Er werd ook een cheque van € 250,- uitgereikt. Op verzoek van Patrick komt de opbrengst ten goede aan de ondersteuning van goed onderwijs in ontwikkelingslanden.  

Het concept?
Een bijzondere gast wordt geïnterviewd door een presentator én het publiek. Het bijzondere aan de College Tour is dat de presentatie en organisatie in handen is van de leerlingen. De gast is niet de hele tijd een verhaal aan het houden, maar voert een conversatie met het publiek. Het publiek bestaat uit leerlingen van vwo 5.

20220210_134513.jpg

Over Dr. Patrick van Rijn
Patrick van Rijn is als natuurwetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Faculteit Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. Zijn expertise ligt onder andere op het gebied van chemie, nanotechnologie en biomedische technologie.

Vragen
Op donderdag 10 februari startte de Winkler Prins College Tour om 13.00 uur aan de Pinksterstraat in Veendam. De leerlingen hadden alweer veel vragen voorbereid, die ze aan deze wetenschapper willen stellen. Uiteraard is er een vraag over Patricks eigen middelbareschooltijd: ‘Wat voor middelbare scholier was u zelf? Bent u er wel eens uitgestuurd? En was dat terecht?’ Verder wilden de leerlingen graag weten: Waarom bent u scheikunde gaan studeren? En ‘wilde u altijd al onderzoeker worden?’