Overslaan en naar de inhoud gaan

Eindelijk weer genieten van Blueprint
in theater vanBeresteyn

Door Henk Drenth op woensdag, 9 februari, 2022 - 21:40

IMG_0171.jpg

Eindelijk kon het publiek weer genieten van een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint in de foyer van theater vanBeresteyn. Helaas was de talentvolle singersongwriter Rik Vinke, gitarist van de bluesrock formatie The Electric Hollers en Rik Vinke & Band, verhinderd.

Presentator Thomas Kaldijk heeft in allerijl gitarist Gerard Fühler en contrabassist Albert Stam van Alabama Country Boys uit Schoonebeek kunnen boeken. De beide countryzangers kwamen graag en lieten horen nog altijd hun muzikale niveau te beheersen. Kaldijk vindt het harstikke fijn dat hij deze routinees naar vanBesteyn heeft kunnen halen.

IMG_0135.jpg

Zoals altijd was het publiek weer welkom en was de toegang gratis. Wel met de huidig geldende coronamaatregelen betreffende theaterbezoek. Bij de ingang werd iedereen gechecked. Via de stream op www.rtveen.nl van RTV1 is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren, en verder de hele week op ParkstadVeendam die de beelden heeft gemaakt.

De Alabama Country Boys heeft met hun close harmony stemmen al lange tijd sucecevol meegedraaid. De band werd opgericht in 1981 met als bandleden Gerard Fuhler en de in 2008 overleden Marinus Snippe. Fuhler was al enkele jaren als soloartiest bezig, maar wilde stoppen. Door toedoen van blue-grass- en oldtime-organisator Bé Holdman was hij in contact gekomen met Marinus Snippe. Een jaar later werd besloten samen verder te gaan. Na ruim zeven jaar waren ze min of meer uitgekeken op het repertoire en werd bassist Albert Stam als derde lid van de Alabama Country Boys erbij betrokken.

Met z'n beiden betreden de beide rasmuzikanten nog graag het podium, met grote waardering door het publiek die ervan genoten heeft.

IMG_0126.jpg

Tim Birkenholz (29) is een zanger en gitarist uit het noorden van Nederland die afgelopen jaren naam heeft opgedaan in bluesrock sensatie The Electric Hollers. Zo stond hij met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast heeft hij samen gespeeld met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band.

Gewapend met een drumcoer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen interpretaties van verschillende covers van onder andere Led Zeppelin, Peter Green’s Fleetwood Mac, Rare Earth, Curtis Mayfield en Blind Faith. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers.

Tim heeft over de jaren heen vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana uit de jaren 60 en 70. Het geluid van Tim wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.

IMG_0148.jpg