Overslaan en naar de inhoud gaan

Live aflevering Blueprint in theater vanBeresteyn

Door op woensdag, 26 januari, 2022 - 11:55

_MG_5855.jpg

Eindelijk kunnen we weer van start met een nieuwe live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint op vrijdag 4 februari vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Gasten zijn Tim Birkenholz, de gitarist van de bluesrock formatie The Electric Hollers en Rik Vinke & Band, een talentvolle singersongwriter uit Drenthe. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Wel gelden de huidige coronamaatregelen betreffende theaterbezoek, dus bij de ingang wordt iedereen gechecked. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op:


Tim Birkenholz
Tim Birkenholz (29) is een zanger en gitarist uit het noorden van Nederland die afgelopen jaren naam heeft opgedaan in bluesrock sensatie The Electric Hollers. Zo stond hij met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast heeft hij samen gespeeld met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band. Gewapend met een drumcoer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen interpretaties van verschillende covers van onder andere Led Zeppelin, Peter Green’s Fleetwood Mac, Rare Earth, Curtis Mayfield en Blind Faith. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers. Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana uit de jaren 60 en 70. Het geluid van Tim wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.


Rik Vinke
Rik is een veelbelovende jonge singersongwriter uit het Drentse Schoonebeek. Hij is gefascineerd door country muziek en dat kun je goed terug horen in zijn warme stemgeluid. Tot grote verbazing werd Rik gevraagd om een platencontract te tekenen bij het NEO-RECORD label. En dat deed hij! Er werd een single opgenomen die direct goed aansloeg in Nederland. De plaat ‘Don’t Know Why I Miss You’ stond namelijk 9 weken op nummer 1 in de Nederlandse country charts. Door dit kleine succes zochten zei nog een extra uitdaging. Rik deed mee met het ‘Drents liedjesfestival’ In 2016. Hij werd met zijn nummer ‘Eem Lös Van Alles’ door publiek en jury verkozen als winnaar en dat leverde hem veel bekendheid op in Drenthe. Hierdoor leek alles een stuk sneller te gaan. Mede hierdoor lieten de grote festivals al snel van zich horen.  Zo speelde Rik veel voor de televisie ( RTV Drenthe, 3FM ) maar ook werd hij gevraagd voor het ‘officiële 5 mei bevrijdingsfestival’ en trad hij op voor het grootste country event van de Benelux. Eind juli 2017 bracht Rik zijn debuut album ‘Forged In Fire’ uit. Een album met 11 songs waarvan 10 eigen. Ook dit werd regionaal, landelijk en zelfs internationaal goed opgepakt. Het jaar 2017 eindigde voor Rik heel erg goed. Hij speelde in meerdere voorprogramma’s van o.a ‘The Bluebirds’, een trio formatie bestaande uit Elske Dewall, Krystl en Rachel Louise. 25 november ontving Rik ook nog eens een Award voor ‘meest veelbelovende country act van het jaar’.