Regio

4 tips voor het plannen van je eerste fietsvakantie! fietsvakantie.jpg

Een fietsvakantie is een geweldige manier om in je eigen tempo te reizen en een land te zien. Maar er is wat planning en veel denkwerk voor nodig om het avontuur te bereiken waar je op hoopt. Eerst moet je natuurlijk beslissen waar je heen wilt en hoe je naar je startpunt gaat. Ga je dit doen met je vierwieler met autoverzekering of moet je met het vliegtuig voordat je op de fiets kunt stappen? Gebruik ook de onderstaande tips bij het plannen van je fietsreis

Bepaal je budget
Bij het plannen van je fietsvakantie heb je een aantal opties, afhankelijk van hoeveel je wilt uitgeven. Je kunt je eigen fiets meenemen of er een huren, wat betekent dat je de prijs van het vervoer van je fiets moet vergelijken met de huurkosten. Een verblijf op campings, of in hostels of hotels of zelfs een combinatie hiervan hangt af van hoe flexibel je budget is. Sommige landen, waaronder Schotland en bepaalde plaatsen in Engeland en Wales, staan wildkamperen toe, wat de kosten echt laag houdt. Je kunt er dus voor kiezen om dit te doen als je op fietsvakantie gaat in deze landen.

Bespreek je doelen
Als je alleen gaat, heb je je eigen ideeën over wat je van je fietsvakantie wilt en kun je je plannen op elk moment wijzigen. Als je echter met een partner, vriend of groep gaat, moet iedereen het eens zijn over het soort vakantie dat jullie allemaal willen. Ben je van plan om elke dag zoveel mogelijk kilometers te maken of onderweg regelmatig te stoppen? Wil je chille zwembaddagen hebben of bezienswaardigheden gaan bezichtigen? Als je het allemaal eens bent over je verwachtingen, is de kans kleiner dat je onderweg discussieert over wat jullie de volgende dag gaan doen.

Bouw je conditie op
Als je fietsprestaties zich meestal beperken tot het afleggen van enkele kilometers in het weekend, of zelfs als je je fiets dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer, moet je voor je vakantie een beetje trainen. Het is een heel ander vooruitzicht om een ​​week of twee op rug aan rug dagen te rijden en mogelijk veel langere afstanden af ​​te leggen dan je gewend bent. Het is niet altijd gemakkelijk om trainingsritten in te passen rond een druk werkschema, maar zo vaak mogelijk naar buiten gaan zal je helpen om je voor te bereiden en je vakantie aangenamer en minder zadelpijn te maken.

Plan je route
Je hebt bepaald welk gebied je gaat rijden, maar voordat je je route plant, moet je de start- en eindpunten bepalen. Het kan zijn dat je terug moet naar een luchthaven, veerhaven of je auto, maar je kunt een enkele reis plannen en met de trein terugkeren. Zodra je je route begint te plannen, moet je elke nacht beslissen waar je wilt stoppen. Dit hangt af van ver je wilt reizen en wat je wilt zien en doen. Je moet proberen wat flexibiliteit in te bouwen en overbelast jezelf ook niet.