Nieuws

“Een borrel uit protest”
bij Sportcafé Sportplein VeendamIMG_0441.jpg

Afgelopen zaterdagmiddag heeft ook Sportcafé Sportplein van 14:00 tot 18:00 uur als protest eenmalig de deuren open gezet. Door het aanhoudende kwakkelende beleid in Den Haag was deze landelijke protestactie opgezet. Landelijk, regionaal en lokaal hebben burgemeesters de lokale horecaondernemers en winkeliers ondersteund door aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin zij nu zitten. Veel ondernemers staat het water aan de lippen. Ondernemers vrezen niet alleen voor hun onderneming, maar ook voor hun gezinnen.

Zaterdagmiddag eenmalig open
Om de ernst van de situatie door te laten dringen in Den Haag was ook Sportcafé Sportplein Veendam zaterdagmiddag geopend. Daarnaast wilden ze laten zien dat horecagelegenheden, met in acht neming van enkele regels, vandaag de dag verantwoord open kunnen. “Vanaf het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 zitten wij als horecaondernemers al bijna twee jaar lang in lockdown, dit is niet meer houdbaar”, aldus Rob van Loenen.

Verantwoord borrelen
Om klokslag 14:00 uur stonden ze ook klaar bij Sportcafé Sportplein voor een weerzien met hun gasten. Tijdens deze zaterdagmiddag-borrel konden de bezoekers met in achtneming van enkele regels verantwoord plaatsnemen.

“Hierin zullen wij als horecagelegenheid samen met onze gasten de verantwoordelijkheid in nemen, iets wat we inmiddels al bijna twee jaar hebben gedaan.”

Kort maar krachtig
Zoals al was uitgelekt was er tijdens de persconferentie op vrijdag 14 januari wederom geen perspectief voor de horeca. Wederom mocht men niet open, en staan ze achteraan in de rij.

Om die reden was er een korte maar krachtige opening. De horeca heeft gezorgd dat de nodige biertjes, wijnen en overige dranken koud staan. Om er samen met de gasten er een gezellig weerzien van te maken.

De toelating was met een beperkt aantal bezoekers.