Nieuws, Sinterklaas

Een onvergetelijke Sinterklaasfeest
bij OBS De Sleutel



IMG_1203.JPG

De leerlingen van OBS De Sleutel zaten in volle verwachting op wat de Sint aan cadeaus zou brengen, en aan gedichtjes. Boem, boem, boem! Wat een lawaai op de deur. Hartjes gingen sneller kloppen en oogjes werden zo groot als schoteltjes.

Sinterklaas en twee pieten kwamen met een heel brede glimlach binnen. “Dag kinderen, hebben jullie er zin in.” Jaaaaaaaa, klonk het uit volle borst. En een groot feest werd het ook. Eerst bij groep 1 en 2 waar de sfeer er goed in zat. De hoofdpiet kon met al die pakjes amper door de deur. Hij deelde ze uit en werd het één uitpakfestijn.

IMG_1209.JPG

In groep 3 en 4 was er veel jolijt. De Sint ging met de pieten sjoelen, samen met de kinderen en de juf. Soms werd er door de pieten vals gespeeld. Het bezorgde de kinderen heel veel lol. De pieten hadden een steekkar bij zich voor het uitdelen van de cadeautjes.   

In groep 4 en 5 was de Sint helemaal in een jolige bui. Een jongetje mocht zelf even voor sinterklaas spelen, geflankeerd door twee pieten. Hij kreeg zelfs de mijter van Sinterklaas op, tot ver over de oren. Het was een grote verrassing dat veel hilariteit bracht. Nadat de Sint zijn taak weer had overgenomen was het tijd voor het uitdelen van de cadeautjes.

IMG_1273.JPG

In de klas van groep 6 en 7 waren de leerlingen al heel nieuwsgierig geworden naar de Sint en zijn pieterbazen. Daar waren de pieten wel wat stout. Uit de dozen werden papiersnippers en zaagsel door de hele klas gegooid. Waar de juf en meester niet blij mee waren, wat een bende. De Sint zag er toch de humor wel van in. Met het uitpakken van de cadeaus mochten leerlingen het inpakpapier door de klas heen gooien.

Na afloop werd er met z’n allen weer opgeruimd.

IMG_1193.JPG

Bij groep 8 had de Sint voor nog meer hilariteit gezorgd. Nu mocht de juf voor sinterklaas spelen, met de mantel van Sinterklaas om en de mijter op. Door een bijzonder acterende Sint en zijn pieten werd het op deze sinterklaasochtend een onvergetelijke Sinterklaasfeest.


Fotoalbum: