Nieuws, Sinterklaas

Tweede Drive-thru Sinterklaasactie
Stichting Eerste Hulp



IMG_0093.jpg

Stichting Eerste Hulp organiseert elk jaar een sinterklaasfeest voor arme gezinnen die het zelf niet kunnen bekostigen. Net als vorig jaar worden de cadeaus ook dit jaar middels een Drive-thru uitgedeeld met behulp van drie pieten.

Diana Kuiper runt samen met haar vrijwilligers de kringloopwinkel Snuffelshop 2.0 in de Kerkstraat. De kringloopwinkel is de tweede vestiging naast die van haar moeder Jannie in Heiligerlee.

“We helpen onze cliënten ieder jaar met de cadeaus en het snoepgoed in een compleet verzorgd pakketje. Zoals elk jaar verwacht ik dat er in Veendam dit jaar ook weer tussen de twintig en dertig kinderen langs zullen komen.”

Om deze kinderen een mooi sinterklaasfeestje te bezorgen is er een lege flessenactie opgestart. “Mensen doen al enthousiast mee. ‘s Ochtend was een tas vol met flessen voor de deur gezet, met afzender onbekend.”

“Ik ga uit van minimaal 30 kinderen Per kind willen we 5 euro kunnen besteden voor een cadeau. Een opbrengst tussen de drie- en vijfhonderd euro zou wel heel mooi zijn. Het snoepgoed komt daar nog overheen. Een chocoladeletter, mandarijntjes, pepernoten, pakjes drinken.”

De kinderen worden bij de winkeldeur door de pieten opgevangen en krijgen ze de cadeaus overhandigd. Dan kunnen ze net als vorig jaar samen met de pieten buiten zijn.

Om kosten te besparen had een vrijwilligster zich voorgesteld om als zwarte piet op te treden. De pakken zijn er en kunnen drie vrijwilligers deze rol gaan spelen. “Johanna deed het vorig jaar zo mooi, dat moeten we er dit jaar ook weer in hebben.”

Diana hoopt dat mensen middels de inzamelingactie van lege flessen de sinterklaasactie voor deze kinderen willen ondersteunen. De lege flessen kunnen tijdens de openingstijden van 9 tot 17 uur bij de Snuffelshop worden ingeleverd aan de Kerkstraat 81. Andere schenkingen zoals pakjes drinken zijn ook welkom.

Hoofdzakelijk gaat het om de lege flessenactie om deze actie voor de kinderen te bekostigen.

Tjaakje Westerdijk is als nieuwe vrijwilligster bij het team gekomen en is sinds vier maanden vrijwilligster. “We willen er graag nieuwe vrijwilligers bij hebben. In ieder geval twee vrijwilligers. Heel veel komt nu op Diana haar schouders te liggen.”