Sport

Winkler Prins Indoorsoccer: sporters zonder supporters



de Kleiers - FC Kip.jpg

Op vrijdagmiddag 19 november werd de derde speelronde gespeeld van Winkler Prins Indoorsoccer. Dit keer was het de beurt aan de leerlingen in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar om hun kunsten te vertonen in de Parkstadhal.

Een groot verschil ten opzichte van de vorige speelrondes was dat er dit keer geen toeschouwers waren. Waar we de afgelopen speelrondes nog erg enthousiast waren over de aanwezigheid van vele ouders en andere supporters, was het vanaf vorige week (in elk geval voor een aantal weken) helaas niet meer toegestaan om toeschouwers toe te laten tot de sporthal. Voor nu zijn we in elk geval erg blij dat het zaalvoetbal voor de kinderen voor zover nog door mag gaan, aangezien dit erg belangrijk voor het welbevinden van de kinderen.

“Voor veel kinderen wordt het spelletje gezien als een uitlaatklep, waarbij leerlingen de schoolweek op een leuke, sportieve manier kunnen afsluiten met hun vrienden. Daarnaast kan wat extra beweging naast de lessen LO op school en het sporten bij hun eigen sportvereniging nooit kwaad”, aldus de organisatie.

De middag begon met een wedstrijd tussen de Kleiers en FC Kip. Waar FC Kip de vorige speelronde nog met 12-0 wist te winnen van FC Cafetaria, moesten ze dit keer hun meerdere erkennen in de Kleiers. Het niveauverschil was minimaal, maar FC Kip zwakte wat af naarmate de wedstrijd vorderde. Ondanks de vele kansen van de Kleiers, wisten ze hier niet optimaal van de profiteren door het goede werk van de doelman van FC Kip. Halverwege de wedstrijd was de stand nog 1-1, maar in de tweede helft werd er gas gegeven. Dit heeft geresulteerd in een overwinning van 4-2 voor de Kleiers. T. Mehmedovic scoorde twee doelpunten en gaat nu aan kop als topscoorder met negen doelpunten uit twee wedstrijden.

FC Wilderveen mocht om 16.30 uur aantreden tegen FC Frikandelbroodje, welke krap zaten in hun bemensing. Gelukkig konden ze nog twee spelers regelen, zodat ze tóch konden spelen. Helaas voor FC Frikandelbroodje wisten ze niet te scoren, terwijl FC Wilderveen dit wel vier keer deed. FC Wilderveen won met 4-0 en D. Tatlicioglu scoorde hier twee van.

De Stroopmannetjes, met grotendeels leerlingen uit klas 2, speelden hun wedstrijd tegen FC bal op het dak. Ondanks dat FC bal op het dak bij vlagen prima positiespel liet zien, kwamen ze er niet aan te pas. De Stroopmannetjes kregen kans na kans en wisten hier ook veel van te benutten. Een aantal doelpunten kwam tot stand na een erg goede samenwerking tussen de spelers. S. Luttjeboer van Stroopmannetjes wist er vier te scoren.

De afsluitende wedstrijd werd gespeeld tussen FC Gerrard en FC Cafetaria. Met allebei een betrokken ouder als coach begonnen ze enthousiast de wedstrijd. Ondanks alle goede intenties van FC Gerrard, liepen ze al snel achter de feiten aan. FC Cafetaria scoorde redelijk snel een aantal doelpunten achter elkaar, waardoor de wedstrijd halverwege al beslist was. Tóch bleef FC Gerrard strijden, wat resulteerde in drie doelpunten. Het is dat L. Kappen scherp was en maar liefst zes doelpunten scoorde, anders was de wedstrijd wellicht wat spannender geweest. FC Cafetaria won uiteindelijk met 3-9 van FC Gerrard.

Volgende week wordt er niet gespeeld. De eerstvolgende speelronde is voor de leerlingen van 14 t/m 16 jaar op 3 december. Ook dan mogen er helaas geen toeschouwers aanwezig zijn.