Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaas bezoekt met zijn pieten Wildervank
op zaterdag 20 novemberIMG_0161.JPG

Zaterdag 20 november brengt Sinterklaas met zijn gevolg een bezoek aan Wildervank.

Omstreeks 13.00 uur komt de Sint op een volgeladen pakjesboot vanuit de richting van Bareveld gevaren. Vergezeld van andere vaartuigen. De vaartocht over het Oosterdiep is langs de Bareveldstraat, J. Kammingastraat, Raadhuisstraat en de Poststraat naar de aanlegplaats aan de Nijverheidsstraat.

Op de route rijden er diverse voertuigen in de stoet mee. Draaiorgel Zwarte Dorus voorop zal de komst al van ver aankondigen. De Wildervankster Paardentram rijdt in de stoet mee, evenals oude brandweervoertuigen en andere voertuigen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het dweilorkest Voorwaarts uit Veendam.

De pakjesboot zal omstreeks 13.45 uur aanmeren bij de brug aan de Nijverheidskade nabij de jachthaven Schipperskwartier. Waar de Sint en met zijn pieten van boord gaan en te voet  verder gaan naar de Wildervankster jachthaven Schipperskwartier nabij de Nijverheidkade.

In de jachthaven wordt Sinterklaas en zijn gevolg door de kinderen verwelkomt, ongetwijfeld trappelend van ongeduld. Danspieten vermaken op het podium aan de jachthaven de kinderen met dans en muziek.

Op het podium wordt de Sint met zijn Hoofdpiet welkom geheten door Dj Peter Prummel. En door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank Grieto Visser.

Na het podiumgebeuren begeeft Sinterklaas zich tussen de kinderen voor een gesprekje en het uitdelen van handshakes. Een grote groep pieten delen zakjes pepernoten uit. De kinderen krijgen ruimschoots de tijd om persoonlijk met de Sint in contact te komen, en om hun tekeningen en andere bescheiden aan te kunnen bieden.

Sinterklaasfeest in het MHC afgelast
In voorgaande jaren werden de kinderen met hun ouders en grootouders uitgenodigd om mee te gaan naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum voor het Sinterklaasfeest.

Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt dit jaar in het Cultuurcentrum geen Sinterklaasfeest georganiseerd.