Sport

Basketbalvereniging Aquila: basketbal, ook voor 5-jarigenAquila Insta 1080x1080.001.png

We weten allemaal dat sporten en bewegen goed is voor iedereen en voor alle leeftijden. En er valt gelukkig heel wat te kiezen en uit te proberen in Veendam en omgeving.

Vanaf 1 november is er voor jonge kinderen een mogelijkheid bijgekomen. Bij Basketbalvereniging Aquila bleek afgelopen periode steeds meer vraag te zijn naar basketbal voor de nog jongere jeugd. Aquila heeft dan ook besloten om basketbaltraining aan te bieden voor jeugd vanaf 5 jaar.

“Kun je op zulke jonge leeftijd al zo’n zware bal door een hoge basket gooien?”  Door gebruik te maken van lichte materialen en een lage basket lukt dat zeker. Daarnaast zijn er allerlei spelvormen waar balvaardigheid, maar ook snelheid en kracht aan bod komen. Maar om te beginnen staan plezier en gezelligheid voorop.

“Ga je dan ook wedstrijden spelen?” Samen met clubs in de regio worden toernooien georganiseerd, meestal een ochtend, waar je dan meerdere wedstrijden speelt. De teams bestaan uit jongens en meisjes.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je je kind laten kennismaken met basketbal meld je dan aan via: www.bvaquila.nl of via whatsapp 06-2732 3474. 

De training is op donderdagavond  van 17:30 uur  – 18:30 uur in de Wildervacnkhal.

Wie weet tot ziens.