Sinterklaas

Spetterende MEGA Sinterklaasintocht in Veendam!



_MG_4140.jpg

Nog een paar nachtjes slapen en dan vaart Sinterklaas met zijn pieten opnieuw Veendam binnen, waar hem een leuke middag te wachten staat!

Aankomst Pakjesboot Blankensteinkade
Zaterdagmiddag 13 november zal de spanning weer oplopen in de haven aan de Blankensteinkade. ‘Rond 13:00 uur heb ik met de eerste pieten afgesproken,’ aldus Meneer Mark, die ook dit jaar de presentatie mag verzorgen. Samen met burgemeester Link en alle kinderen uit de wijde omgeving wacht Sinterklaas een heel warm welkom wanneer hij aanmeert in Veendam. Of de vaart naar Veendam soepel zal verlopen is nog vraag. De werkzaamheden aan de sluizen in Veendam zorgen mogelijk voor problemen met de grote Pakjesboot, maar Sinterklaas heeft laten weten dat alles goed komt!

IMG_0326.jpg

Feest in centrum Veendam
De goedheiligman zal natuurlijk vergezeld worden door de bekende pieten. Sinterklaas zal na de aankomst in de haven op Ozosnel een rondrit maken door het centrum van Veendam, onder leiding van een muziekkorps en de speciale voertuigen van de pieten. Na zijn rondrit zal Sinterklaas niet afstappen bij de Promenade, maar op het Veenlustplein om daar alle kinderen persoonlijk te kunnen begroeten.

IMG_7005.jpg

Rijdend podium
Dit jaar zal er een speciale feestwagen aanwezig zijn als rijdend podium voor de bekende vrienden Potloodpiet, Modepiet en Pietje Melodietje. Ook de danspieten komen mee voor alle zang en dans van deze bijzondere pieten. Potloodpiet laat weten veel nieuwe liedjes te hebben ingestudeerd, wat zal zorgen voor een feestelijke middag! De pieten vertelden ook dat zij verpakt strooigoed mee brengen, dus vier het Sinterklaasfeest mee op zaterdag 13 november op diverse plekken in het centrum van Veendam!