Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Sinterklaasfeest in Veendam

Door op dinsdag, 26 oktober, 2021 - 11:02

IMG_1963.jpg
 
Het voorgenomen programma voor de Mega Sinterklaasintocht 2021 in Veendam, heeft veel negatieve en zelfs bedreigende reacties opgeleverd. Het bestuur van de Sintcentrale, als ook de gemeente Veendam, zijn hier enorm van geschrokken en delen het volgende mee omtrent een aanpassing van het programma. 
 
De Mega Sinterklaasintocht in Veendam bestaat al jaren uit een aankomst, een optocht en een feest op het plein. De aankomst en optocht zijn aangemerkt als doorstroom, waarbij het feest op het plein een evenement is. Hierin is de Sintcentrale als vrijwilligersorganisatie verplicht de door de overheid opgestelde en door de gemeente opgelegde maatregelen te volgen. 
 
De Sintcentrale heeft geprobeerd om het maximale te kunnen bieden binnen deze regels, echter gezien de hevige reacties is na veel overleg besloten om het feest op het plein dit jaar niet door te laten gaan. Dit is besloten om de veiligheid en het plezier van alle vrijwilligers en bezoekers voorop stellen en om geen tweedeling te creëren voor de bezoekers. 

Sinterklaas meert op zaterdag 13 november 2021 om 13:00 uur aan in de haven van Veendam, waarna Sinterklaas Ozosnel zal bestijgen en in optocht door het centrum van Veendam zal rijden om alle kinderen gedag te zeggen.