Sport

Tennistalenten strijden om
provinciale titels bij TPC Veendam6949 KNLTB PJK A5 Groningen 2021 v3.jpg

Op woensdag 20 oktober spelen de beste tennistalenten uit Groningen en Drenthe om het Provinciaal Jeugd kampioenschap. In alle provincies van Nederland worden in de herfstvakantie de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) georganiseerd. De winnaars in de diverse leeftijdscategorieën mogen zich een heel jaar lang Provinciaal Jeugd Kampioen noemen! De organisatie van dit evenement in de provincie Groningen ligt dit jaar in handen van TPC Veendam. De KNLTB heeft dit eervolle verzoek bij de Veendammer vereniging neergelegd. Ook de provinciale jeugdkampioenschappen van Drenthe vinden bij TPC Veendam plaats.

In 2020 werd het PJK geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus. We zijn erg blij dat in 2021 de PJK alsnog op de agenda staat. Per categorie kunnen maximaal de acht beste tennissers, op uitnodiging, meedoen. De PJK worden gespeeld volgens het format van Next Gen Open, waardoor het tennisspel sneller, dynamischer en verrassender is. Dit houdt in: 5 minuten inspelen, doorspelen bij netservice, 2 gewonnen sets, 4 games per set, tiebreak bij een 3-3 stand en Beslissend Punt Systeem (BPS) .

Er zullen meerdere spelers van TPC Veendam meedoen aan deze kampioenschappen en kanshebber zijn voor titels in de diverse categorieën. Ongetwijfeld speelt daarbij een rol dat de jeugdopleiding van TPC Veendam ook landelijk hoog staat aangeschreven. Bij de jongens t/m 12 : Mika Verdegaal. Bij de meisjes 13-14 jaar: Sascha Doornbosch en Emma Vos, bij de jongens 13-14 jaar Kris Houwing en Martijn Wessels. En bij de jongens  t/m 16: Nick Knottnerus.

Voor trainers, ouders en belangstellenden zijn de PJK een mooie gelegenheid om de jeugdige toppers in eigen regio te bekijken en de spelers aan te moedigen. Woensdag 20 oktober op het Tennispark van TPC Veendam aan de Ontspanningslaan. De wedstrijden beginnen om 9:00 uur, de finales zijn rond 15:00 uur gepland. De toegang is gratis.