Nieuws, Summerfun

Summerfun Zwerfboekenfeest op zaterdag 16 oktober



Zwerfboekenfeest-image001.jpg

Lezen, het kan zo leuk zijn, het is maar net hoe je het brengt. En het leuk maken van dat lezen, dat is precies wat Summerfun gaat doen op zaterdag 16 oktober tijdens het Zwerfboekenfeest.

Op woensdag 6 oktober was het de nationale Kinderzwerfboekendag. Ook werd het startschot gegeven van de Kinderboekenweek van dit jaar met het thema ´Worden wat je wil´. Dit kan Summerfun natuurlijk niet zomaar aan hen voorbij laten gaan. Reden genoeg voor Summerfun om op zaterdag 16 oktober, begin van de herfstvakantie, een gezellig Zwerfboekenfeest voor jong en oud te organiseren, waarbij het natuurlijk allemaal draait om beroepen en boeken.

Iedereen is inmiddels van Summerfun gewend dat zij veel aandacht besteden aan lezen en aan hun Zwerfboeken. Nog steeds breiden zij hun ZwerfboekenStation in de hal van Welzijnsinstelling Compaen aan de Jan Salwaplein 3 (ingang Zorg en Welzijn) verder uit met meer en meer boeken.
En binnenkort komt daar ook nog iets nieuws bij, maar daarover later meer.

Op zaterdag 16 oktober dus een gezellig feestje voor kind(eren) samen met (groot)ouder(s).
Kom tussen 11.00 en 16.00 uur (vrije inloop) naar Compaen, ingang Ontmoeting om samen spelletjes te spelen zoals een grote Hoedje wip, Sjoelen op de kant en Curling. En gaat Bart voorlezen en samen met de grote en kleine gasten muziek maken met ‘boomwhackers’.  

Verder kan iedereen bij Lea en Xamira creatief aan de slag bij de knutseltafel en is Jacqueline van Theater Nowak ook de hele dag aanwezig. Zij vouwt voor de kinderen prachtige creaties van ballonnen, maar doet nog veel meer want ze kan ook goochelen.

Zwerfboekenfeest-image002.jpg

Ook kunnen de kinderen weer een mooi boek uitzoeken uit de Zwerfboekenkast, want er is weer nieuwe voorraad (in)geleverd.

Summerfun heeft ook een nieuwe mascotte en die heeft nog geen naam. Bedenk een mooie naam en maak op een leuke prijs. 

En Summerfun trakteert natuurlijk op ranja voor de kinderen, koffie/thee voor de ouders en op iets lekkers.

Het Zwerfboekenfeest is gratis toegankelijk, wel worden er lootjes verkocht en wie weet is het geluk aan de kant van onze bezoekers en gaan zij met een mooi prijsje huiswaarts.