Nieuws

Het Gouden Eiland Veendam



ee_stolperlaan_3-33.jpg

Tekst Hans van Noort  [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ]

Gastvrijheid staat in de horeca hoog in het vaandel. Alles draait om de gast, als het goed is. Vaak kom je het tegendeel tegen en zijn de bezoekers ontevreden over de geleverde prestatie. Terwijl een glimlach en vriendelijk woord alles doet. Het kan dus ook anders. Bij een klanttevredenheidsonderzoek krijgt Het Gouden Eiland een prachtig cijfer namelijk een 9,6. Hoe bereik je zoiets? Wat moet je er allemaal voor doen of misschien wel laten om dit te bereiken? Of is een 9,6 wellicht niet genoeg?

Het Gouden Eiland is geen horecagelegenheid, maar een guesthouse annex B&B hier in Veendam, dat gehuisvest is aan de E.E. Stolperlaan nummer 3, vlak bij het station. De voormalige garage van deze statige en karakteristieke stadsvilla heeft een enorme facelift ondergaan. In plaats van autostalling vind je er nu een luxe appartement met alles erop en eraan. Het appartement meet ca. 35 m². De indeling ziet er als volgt uit: zit- slaapkamer, keuken, moderne badkamer met toilet en een verfrissende stortdouche. Diverse details springen in het oog. De wastafel in de badkamer staat op een Singer-trapnaaimachine-onderstel, een familie-erfstuk. Heel origineel en bijzonder. In het marmerenaanrechtblad zijn dezelfde groentinten terug te vinden als in de achterwand. Het natuursteen is leidend, dus is het uiteraard andersom. Twee comfortabele fauteuils en een bescheiden eettafel stralen een huiselijke sfeer uit. Het slaapgedeelte zorgt voor de nodige nachtrust, zodat je ’s morgens uitgerust de nieuwe dag tegemoet treedt. In de patio zijn 2 gemakkelijke stoelen geplaatst én een bubbelbad (jacuzzi). Zie je jezelf er al zitten tussen de bubbels én onder het genot bubbels? Bovendien kunnen de gasten via hun eigen ingang het appartement binnen gaan, privacy ten top. Het Gouden Eiland is bestemd voor 2 personen, indien gewenst kan een kinderledikantje aan het interieur worden toegevoegd. De eigentijdse inrichting, aankleding en kleurstelling is zelf bedacht. Voor de styling is het wereldwijde net geraadpleegd.

ee_stolperlaan_3-3.jpg

In de horeca spreek je over uitbaters. Bij een guesthouse/B&B vind ik dit woord niet zo passen. Inge en Robin Drenth runnen het Het Gouden Eiland sinds 22 mei van dit jaar. Ze wilden na de grootscheepse verbouwing eerst zelf een weekje proefdraaien/-slapen, maar daar kwam niets van terecht. Zodra Het Gouden Eiland op de site stond, liep het storm en zaten ze vanaf het begin helemaal vol. Zelfs in hun eigen vakantie hebben ze nog hulptroepen (zus en moeder van Inge) in moeten schakelen om toch maar klaar te staan voor de gasten, over gastvrijheid of gastvriendelijkheid gesproken! Robin: “We hadden écht wel de nodige aanlooptijd ingecalculeerd, maar dit hadden we nooit verwacht.”

De gasten komen uit heel Europa en hebben verschillende motieven voor hun bezoek. Dat kan een familieontmoeting zijn, of “gewoon” werk, maar ook vogelaars die bij Harmjan Dijkstra aan het Egypteneinde 34 bij De Wiede vogels gaan spotten. Laatst nog een vogelaar van maar liefst 88 jaar. Zonder navigatie had de oude baas toch de E.E. Stolperlaan kunnen vinden, maar het Egypteneinde was lastiger. “We zijn ’s morgens vroeg, 06.00 uur, voor hem uitgereden en hebben hem er netjes afgeleverd,” vertelt Inge met een big smile.

Natuurlijk ook vakantiegangers en mensen die met een culturele of recreatieve beweegreden ons bezoeken. Bijvoorbeeld de stad Groningen verkennen of Delfzijl en Appingedam ontdekken of een bezoek willen brengen aan het ‘t Nije Hemelriek in Gasselte. Bourtange is ook een van de favoriete reisdoelen. Verder staan het Veenkoloniaal Museum en Borgerswold hoog op de verschillende “verlanglijstjes.” “Vorige maand hadden we bezoekers over de vloer die aan geocaching deden. Dat is een soort wereldwijd schat zoeken met de GPS. Ja, die kunnen ons dus ook vinden!” Ook verschillende BN´ers hebben Inge en Robin inmiddels mogen verwelkomen.

ee_stolperlaan_3-7-1536x1024.jpg

Boekingen vinden soms rechtstreeks plaats via de eigen site van Inge en Robin maar worden meestal verzorgd door de sites: Booking.com of Airbnb.nl/rooms. Bij deze laatste organisatie kun je maar liefst 3 miljoen accommodaties van particulieren boeken in 192 landen! Het Gouden Eiland is er één van. De eigen site, een juweeltje maar dat is wel logisch gezien de achtergrond van Robin als ondernemer in de ICT, geeft een prachtig inkijkje in het guesthouse/appartement. “Het persoonlijk contact met de gasten is heel erg leuk. Tot nu toe hebben we alleen maar enthousiaste en aardige mensen mogen begroeten,” beamen Robin en Inge. “Sommige bezoekers zijn zo content dat ze ons verblijden met een bos bloemen, een bierpakket of dikke fooi. Super toch?”

B&B wil zeggen dat het ontbijt is inbegrepen. “In het begin boden we onze gasten een overweldigend en verrassend ontbijt aan. Dat vonden de meesten ontzettend leuk, maar…  na het ontbijt konden we meer dan de helft weggooien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, eten gooi je niet weg! We zijn nu overgestapt naar een invulformulier waarop de gasten zelf kunnen invullen wat ze wensen. Dat werkt uitstekend. De een wil een royaal ontbijt - prima, terwijl de ander met een schaaltje yoghurt zijn of haar dag begint - ook goed. 
Onze missie is de gasten zich thuis te laten voelen. Dat bereiken we door persoonlijke aandacht, een warm welkom met een verrassing, een uiterst schoon en comfortabel guesthouse en een goede service. Tot nu toe zijn we daar aardig in geslaagd, blijkt uit de reviews.”

Een B&B runnen gaat niet vanzelf. Het vraagt de nodige tijd. Wassen, schoonmaken, ontbijt verzorgen, inkopen, bedden opmaken, reserveringen in de gaten houden, contacten met Booking.com en Airbnb. “We willen ons guesthouse zo netjes mogelijk houden, daarom is een lik verf of een sausje over de wanden met regelmaat noodzakelijk.”

robineninge.jpg

Robin en Inge zijn trots dat ze in zo’n korte tijd dit hebben gerealiseerd. Maar helemaal tevreden zijn ze nog niet. Ze willen in de reviews naar een gemiddeld eindcijfer 10. Dat gaat ze zeker lukken. We wensen ze heel veel succes.

Meer informatie:
Kijk op de site :           hetgoudeneiland.nl
Bel                  :           06-54363610
Mail                :           reserveringen@hetgoudeneiland.nl