112

Middel brand woning J. Kammingastraat Wildervank20211003_Brand_woning_J-Kammingastraat_3.jpg

Tekst Peter Panneman, Foto's Michael Huising

Aan de J. Kammingastraat in Wildervank is zondagavond even voor half twaalf brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning. De brand was fors uitslaand. De brandweer schaalde na een paar minuten op naar 'grote brand'. Behalve meerdere bluswagens, kwam ook een hoogwerker ter plaatse. 

20211003_Brand_woning_J-Kammingastraat_1.jpg

Naast meerdere ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. Dit was uit voorzorg. Volgens een woordvoerder van de brandweer had het opschalen onder meer te maken met naastgelegen panden. Deze zijn overigens niet in gevaar geweest. 

20211003_Brand_woning_J-Kammingastraat_4.jpg

Kort na het ontbreken van de brand ontstond grote paniek. Volgens een woordvoerder gingen mensen terug het brandende pand in om huisdieren te redden. Hierdoor ontstond grote paniek omdat er iemand 'vermist' was. Maar uiteindelijk kon deze persoon getraceerd worden. Ook zijn de honden gered. 

20211003_Brand_woning_J-Kammingastraat_7.jpg

Bij de brand kwam veel rook vrij, vandaar dat de brandweer een NL-Alert heeft doen uitgaan. Omstreeks kwart over één had de brandweer de brand zodanig onder controle dat belendende panden op dat moment geen gevaar meer liepen. Het nablussen zal nog enkele uren gaan duren. Gedurende deze periode kan er weer meer rook ontstaan, blijf uit de rook deze is altijd schadelijk! Over de oorzaak van de brand is geen duidelijkheid. Stichting Salvage is gewaarschuwd voor de schadeafhandeling.

20211003_Brand_woning_J-Kammingastraat_9.jpg

Twitter Brandweer Groningen

23:30 uur
#Wildervank Wij zijn onderweg naar de j.kammingastraat waar een bovenverdieping van een woning volledig in de brand zou staan. Inmiddels is opgeschaald naar grote brand.

23:38 uur
#Wildervank | Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op:  http://blijfuitderook.nl/home

00:27 uur
#Wildervank Op dit moment zetten wij volledig in op het behouden van het pand, gelukkig heeft iedereen het pand kunnen verlaten en zijn ook de huisdieren gered.

01:17 uur
#Wildervank wij hebben de brand zodanig onder controle dat belendende panden op dit moment geen gevaar meer lopen. Het nablussen zal nog enkele uren gaan duren. Gedurende deze periode kan er weer meer rook ontstaan, blijf uit de rook deze is altijd schadelijk!

02:43 uur 
In #Wildervank is het sein brand meester gegeven, de eerste eenheden zijn aan het inpakken en gaan vervolgens retour kazerne. Twee voertuigen van Veendam en hun hoogwerker zijn nog aan het nablussen.
 


Fotoalbum: