Nieuws

Live op TV
1000e jubileum aflevering radioprogramma Blueprint



AA_00e7cae3-0e23-45b5-b698-9282d4e7bfe4.png

Oorspronkelijk was de 1000e aflevering van Blueprint op 18 december 2020 gepland maar dat kon helaas vanwege corona niet doorgaan. Inmiddels is Blueprint toe aan aflevering 1040 en kan de (uitgestelde) jubileum aflevering alsnog plaats vinden vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. De eerste aflevering werd in april 1998 uitgezonden bij Radio Parkstad en gaat Blueprint dus alweer het 24e seizoen in. Mede op initiatief van de onvergetelijke Bé Wever worden vanaf 2004 ook maandelijks live sessies vanaf locatie uitgezonden. Eerst vanuit Groot Café Janssen en Janssen en later uit Grand Café Rembrandt (nu Java) en de foyer van het theater.

Met dank aan de Stichting Wildervank Fonds en individuele giften van muziekliefhebbers kunnen deze live afleveringen gemaakt worden. Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft voor deze jubileum aflevering ook een aanzienlijk bedrag bijgedragen. De live afleveringen van Blueprint worden ook op beeld opgenomen door de vrijwilligers van Parkstadveendam die de opnames vervolgens beschikbaar stellen aan de omroep RTV1. Presentator Thomas Kaldijk: "Tenslotte wil ik mijn twee collega’s en technici Jan Brongers en Peter Jurgens bedanken voor hun steun en professionaliteit. Jan is al vanaf het begin van Blueprint bij het programma betrokken en Peter al meer dan 10 jaar. Zonder hen is een live aflevering van Blueprint moeilijk voorstelbaar."

Malford Milligan & The Southern Aces
Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen Otis Redding, James Carr en Al Green. Als zanger werd Malford maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards.

Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de VS grote successen en ook de samenwerking met de Nederlandse band The Southern Aces werd lovend ontvangen. Op 24 september verschijnt het nieuwe album “I Was A Witness”, waarin Malcolm een inkijkje te geven in zijn “inner soul”. Beïnvloed en aangegrepen door alle gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar vertelt Malford openhartig en aangrijpend zijn verhaal hoe het geweest is om eind 60-er / begin 70-er jaren op te groeien als zwarte albino in een gesegregeerd Texas. Een beklijvend en tegelijk ontroerend relaas vormgegeven in 11 nieuwe songs, waarvan het overgrote deel mede geschreven is door drie bandleden van The Southern Aces, plus zoals gebruikelijk een bijpassende song van dierbare vriend en songwriter Stephen Bruton. Het is een meer dan waardige opvolger van het succes-album ‘Life Will Humble You’ uit 2018 geworden, wederom geproduceerd door Jack Hustinx.

Malford zal in Veendam worden begeleid door:

  • Jack Hustinx - gitaar / vocalen
  • Roel Spanjers - keybooards / accordeon / vocalen
  • Eric van Dijsseldonk - gitaar / vocalen

1000e jubileum aflevering radioprogramma Blueprint
Live vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam
Optreden van Malford Milligan & The Southern Aces
Vrijdag 24 september van 17.00-19.00 uur

Bijzonderheid:
Live op tv van 17.00-18.00 uur bij RTV1, Parkstadveendam.nl en de kabelkrant van Veendam.