Sport

Eerste OldStars Sportweek Groningen voor ouderen



Marijana tennis-3552164_1920.jpg
Fotograaf Marijana

Ook Tennis- en Padel Club Veendam doet mee.

In Veendam wordt op 30 september een clinic OldStars Tennis georganiseerd als deel van de eerste OldStars Sportweek voor ouderen. De week staat geheel in het teken van ouderen uit de provincie Groningen kennis laten maken met het diverse aanbod aan aangepaste OldStars sportvormen in Nederland. Geïnteresseerden in OldStars Tennis bij TPC Veendam kunnen zich direct aanmelden bij de contactpersoon Aukje van der Wal, e-mailadres: oldstars.tpcveendam@gmail.com. Deelname is gratis.

OldStars Sportweek bij Tennis- en Padel Club Veendam
Van 25 september tot en met 1 oktober kunnen ouderen 7 dagen lang bij verschillende sportverenigingen in Groningen kennismaken met diverse aangepaste OldStars spelvormen. Daarnaast krijgen ook andere sportaanbieders de mogelijkheid om iets te organiseren. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Op Nationale Ouderendag op 1 oktober wordt de week officieel groots afgesloten op sportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen. Bij TPC Veendam zal een clinic van OldStars Tennis gegeven worden.

Programma OldStars Tennis in Veendam op donderdag 30 september

  • 09:30 uur  Inloop met koffie en thee & opening
  • 10:00 uur  Clinic OldStars Tennis met Tom Okker
  • 11:15 uur  Afsluiting

De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport. Het wordt ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie. Meer informatie over het gehele programma, tijden en locaties, en de mogelijkheid om aan te melden bij Huis Voor De Sport Groningen.  

OldStars voor alle ouderen 
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. 

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.