Nieuws

Concert Orgel Anders grote kerk Wildervank
verrassend en veelzijdigIMG_0741.JPG

Zaterdag 11 september was het weer Open Monumentendag en Landelijke Orgeldag. Open Monumentendag kon in aangepaste vorm doorgaan met publiek.

Concert
’s Avonds vond in aangepaste vorm het traditionele, jaarlijkse, Jan Bosch orgelconcert ook door. Omdat er dit jaar niets georganiseerd kon worden heeft de commissie met 3 uitvoerenden flink uitgepakt.

IMG_0721.JPG

Het is een Orgel anders concert geworden. Jochem Schuurman, titulair organist van de Martinikerk te Franeker, verzorgde dit concert met populaire orgelstukken en samenspel. Omdat de commissie jong talent wil stimuleren was trompettiste Roas Kuipers (16 jaar en deelnemer Prinses Christina Concours) met Jochem meegekomen. Deze jonge, talentvolle, trompettiste heeft 3 stukken meegespeeld. Annechienus Pot uit Wildervank heeft een aantal zangstukken voor zijn rekening genomen.

Op veler verzoek stond Mijn Gebed van D.C. Lewis en Feike Asma op het programma. Dit werd op een geweldige manier geheel origineel uitgevoerd met zang, trompet en orgel. Verder werd het publiek getrakteerd met veel bekende en nostalgische muziek. Met op het programma muziek van Sonneveld, maar ook het Klein Orkest.

IMG_0693.JPG

De uitvoering, dat om 20 uur aanving, was coronaproof georganiseerd met de 1,5m afstand. De toegang was 12 euro, met een pauze.

Biografie
Jochem Schuurman volgde zijn professionele opleiding bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Tijdens zijn studie behaalde Jochem Schuurman in totaal negen prijzen op concoursen. Na zijn studie werd hem in december 2013 het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland, uitgereikt. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal.

IMG_0730.JPG

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij bovendien regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.


 
Fotoalbum: