Nieuws

Open Monumentendag: Grote Kerk in Veendam



20151103_Grote_Kerk_Centrum_DSC_6401.JPG

Met het thema ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de stichting Vrienden van de Grote Kerk Veendam een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het oudste nog in gebruik zijnde stenen gebouw in Veendam, namelijk de Grote Kerk in het centrum van Veendam. Tijdens de Open Monumentendag op 11 september van 10.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren van het kerkgebouw wagenwijd open.

Het orgel is te beluisteren en ook de toren is te beklimmen tot aan de klokken van het carillon. Je hebt dan tevens een mooi uitzicht over het centrum van Veendam.

Vrijwilligers van de stichting Vrienden van de Grote Kerk en de stichting Carillon Veendam zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. De organisten Doewe Kraster en Wim van de Laar zijn aanwezig om uitleg te geven over het orgel en het orgel te demonstreren en als u wilt en kunt mag u zelf ook even het grote orgel bespelen. De echte liefhebber mag onder begeleiding ook even in het orgel kijken. Je loopt dan letterlijk tussen een paar duizend orgelpijpen. Ook Vincent Hensen, de beiaardier is aanwezig om het carillon te demonstreren.