Sport

Nieuwe naam tennisclub Veendam



Tennisclub Veendam heet voortaan Tennis en Padel Club Veendam, afgekort TPC Veendam. Tijdens de Clubkampioenschappen Padel op 11 september zullen de nieuwe naam en het nieuwe logo worden onthuld. Dit gebeurt door Annet Huisman, zij heeft zich onlangs ingeschreven als 100-ste padellid.

Snel groeiende sport
Anderhalf jaar geleden werden de eerste padelbanen in de provincie Groningen in Veendam geopend. Inmiddels hebben steeds meer clubs padelbanen aangelegd en wint deze razendsnel groeiende sport nog steeds aan populariteit. De 500 tennissende leden van Veendam kregen er een racketsport bij en daarnaast meldden zich tot nu toe ruim 100 nieuwe padelleden aan. Inmiddels wordt er al over gedacht om nog 2 extra padelbanen aan te leggen.

Geen Trump
Padel heeft een volwaardige plek binnen de club en dat moet ook tot uiting komen in een nieuwe clubnaam en een nieuw logo. Voor dat laatste heeft het tennisende en padellende lid Martijn van der Voo, in het dagelijks leven vormgever en illustrator, zorg gedragen. Voor een naam werden de leden gevraagd om suggesties. Verreweg de meest originele nieuwe naamsuggestie was Tennis Recreatie Uitgebreid Met Padel, afgekort TRUMP, maar uiteindelijk werd toch  gekozen voor het meer solide TPC, Tennis en Padel Club Veendam.