Nieuws

Kijk ’s Kunst Wildervank komt sterk terug



Leo van der Vlist.jpg

Het afgelopen half jaar was bepaald geen makkelijke tijd voor Kijk ’s Kunst. Naast alle beperkingen die de coronamaatregelen voor de galerie met zich meebrachten, kreeg één van de twee galeriehouders ook een flinke portie medische malheur te verwerken. Inmiddels lijken bij hem, in elk geval voorlopig, zowel covid als kanker overwonnen. Daarom nait soez’n en Kop d’r veur!

Voor het vervolg van 2021 zijn een paar verbeteringen doorgevoerd. De openingstijden zijn aangepast, er is een nieuwe website gemaakt, er zijn aanverwante activiteiten ontwikkeld en er staan weer nieuwe tentoonstellingen gepland. De nieuwe openingstijden zijn tijdens exposities op zaterdag en zondag van half twee tot vijf uur en op afspraak. De nieuwe website in eigen beheer heet www.kijkskunst.com. De activiteiten, zoals dag(deel) verhuur van groepsruimte, locatieverhuur voor film- of fotoshoot, Privé-Party met Thé of Café Complet, Cult-uurtje met lunch en lezing en Groepsbezoek met praatje en plaatje staan op de pagina Art de Vie op die website. De nieuwe najaarstentoonstelling heeft als titel ‘Machtig Prachtig'. Naast schilderijen van landschappen worden ook de geliefde, grappige beeldjes van dieren van de hand van Noor Brandt uit Zandvoort verwacht.

Bijzonder en zelden vertoond in het Noorden zijn de impressionistische schilderijen van Leo van der Vlist. Deze schilder uit het Groene Hart van Holland werkt ‘en plein air’, wat betekent dat direct en ter plaatse, in de buitenlucht, het landschap op het doek of paneel wordt geschilderd. Daarbij speelt het licht een grote rol. Verder toont Ben Hekert dromerige Groningse landschappen en van Klaas Klazema zijn klassieke bosgezichten te bekijken. Roel Stolvoort laat vanaf 18 september zijn op de Ploeg geïnspireerde, expressionistische en dus kleurrijke Groningse dorps- en stadsgezichten zien.

Machtig Prachtig, van 11 september t/m 24 oktober in galerie Kijk ’s Kunst, Poststraat 77 Wildervank.