Sport

Zaalvoetbal V&Z - week 35

V&Z is weer begonnen met zaalvoetbal. We zijn begonnen met bekerwedstrijden en er is gestreden om de Aeilt Hassing Schaal tussen de kampioen van de hoofdklasse SWO Veendam en de winnaar van de Danny Bats bokaal en dat was MF Shipping.

Dit seizoen hebben we 49 teams en dat zijn er drie meer dan voor de corona.

We zijn deze week getroffen door droevig nieuws door het overlijden van Yjan Oldenburger. Yjan was speler van SWO Veendam en dit team speelde afgelopen vrijdag tegen MF Shipping om de Aeilt Hassing Schaal en dat deze wedstrijd is gespeeld is in overleg gegaan met de teams. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Basstra begon aan de kant van SWO wat slapjes en na drie minuten stond het 1-0 voor MF Shipping en dat was nog maar het begin, want na 10 minuten was het 3-0 en het leek erop dat het een grote overwinning zou worden, maar SWO Veendam kreeg eindelijk een beetje vat op MF Shipping en kwam heel snel terug tot 3-3 en twee minuten na de gelijkmaker werd het zelfs 3-4 voor SWO.

In de tweede helft ging het op en neer met aan beide kanten kansen, maar er vielen geen doelpunten tot dat MF Shipping toch nog de 4-4 maakte en dat werd ook de eindstand en moesten er strafschoppen het duel beslissen en beide teams scoorden de eerste en SWO miste de tweede strafschop en derde van MF Shipping was wel raak en is de de winnaar geworden.

Direct na afloop heeft Aeilt Hassing die tevens ook voorzitter is van V&Z de schaal uitgereikt aan MF Shipping en hij moest toch nog wel even zeggen wat er deze week was voorgevallen en ook dat MF Shipping nu de dubbel heeft gewonnen en het misschien wel zo moest zijn dat MF Shipping ook deze nog moest winnen, want MF Shipping was ook het team van Danny Bats.

De uitslagen van de beker staan vermeld op de site van V&Z Veendam.