Nieuws

Veendammers en Wildervankers
doen mee aan World Cleanup Day



IMG_0167.jpg

Op zaterdag 18 september vindt de wereldwijde opruimactie World Cleanup Day 2021 plaats. Vrijwilligers in ruim 180 landen geven met het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Een paar leden van de Facebookgroep Veendammers hopen dat deze actie ook hier aanslaat. Ze willen ook in Veendam en Wildervank de krachten gaan bundelen voor een veilige, leefbare en klimaatbestendige buurt. De World Cleanup day is voor alle inwoners van de gemeente Veendam bedoeld die aan deze dag mee willen werken.

Activiteiten kunnen ook plaatsvinden op de dagen in de week voorgaand aan zaterdag 18 september. Voor scholen of clubs kan een doordeweeks moment beter uitkomen dan in het weekend.

Beheerder Harnold Scheepstra van de facebooksite heeft als initiatiefnemer flink aan de weg getimmerd en de contouren uitgezet. Bijgestaan door Henk Robben en Vladimier Slor met elk hun opgedane organisatie ervaringen.

“Belangrijkste is dat we eerst willen weten wie eventueel mee wil doen aan deze actie”, aldus de organisatiecommissie. “Inmiddels hebben zich al een aantal scholen en organisaties voor deelname aangemeld. En zijn er een aantal inwoners die uit zichzelf met deze actie willen meedoen.”

CleanVeendam 1.jpg
“Op woensdag 1 september wordt over de deelname aan de World Cleanup Day een bijeenkomst gehouden voor deelnemers. En tevens voor belangstellenden die deze organisatie willen ondersteunen. Er zal tijdens deze bijeenkomst worden gekeken hoever we staan, wie helpen er mee en wat hebben we allemaal nog nodig om deze dag(en) tot een succes te maken.”

De bijeenkomst zal plaats vinden in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum aan de Torenstraat 108 in Wildervank van 19.30 uur tot ongeveer 21 uur. De consumpties deze avond worden aangeboden door de Partij van de Arbeid. De heer Vladimier Slor, fractievoorzitter van de PvdA, zal op deze bijeenkomst de taak als voorzitter op zich nemen.

Voor de bijeenkomst stelt het bestuur van het MHC het cultuurcentrum beschikbaar. Waar vrijwilligers de door Albert Heijn aangeboden broodjes zullen gaan smeren. 

Op 18 september zal er in Veendam worden gestart vanuit het winkelcentrum aan de Reede (Het oude Dukdalf). In Wildervank wordt er gestart vanuit het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Voorzitter Henk Robben stelt 300 stevige plastic grootformaat zakken beschikbaar. Deelnemers kunnen zich vanaf 9:30 uur melden.

CleanVeendam2.jpg
Tijdens de werkzaakheden worden er weer broodjes uitgereikt aan alle deelnemers. En komt Gelati di Anthony langs om alle deelnemers te verwennen met een heerlijk ijsje.

Op de World Cleanup Day zal BVE-dienstverlening aanwezig zijn met een EHBO post en een AED.

“Alle overige details, zoals welke straten en wijken we gaan schoonmaken e.d., zal worden besproken tijdens de bijeenkomst van 1 september in het Cultuurcentrum”, aldus de commissie.

Wie de bijeenkomst op woensdag bij wil bijwonen, kan zich aanmelden tot 31 augustus op het mailadres: cleanveendam@gmail.com. Opgave voor deelname aan de World Cleanup Day Veendam op 18 september is nog mogelijk t/m 12 september op hetzelfde emailadres.