Nieuws

Kinderfeestweek was er weer in 2021



IMG_0078.JPG

Vorig jaar kon de Kinderfeestweek in Borgerswold geen doorgang vinden. Ook al is corona het land nog niet uit, de Kinderfeestweek op het ballonveld was wel weer terug. Vanwege de diverse maatregelen ging het dit jaar wel anders. Het thema voor de KFW in 2021 was: "Alles wordt anders!"

De aanpassingen zaten vooral in de dagen, de groepen en in de tijden. Een volgepakte tent met veel mensen dicht op elkaar kon deze keer niet, maar bijna al het andere wel. En wist de Stichting Kinderfeestweek Veendam er toch weer een groot feest van te maken. Het thema "Alles wordt anders" was niet niet alleen gekozen voor de opzet van het programma dit jaar, maar had ook een andere symbolische betekenis.

IMG_0129.jpg

Wie zich verheugde op het toneel kon er lekker voor gaan zitten in de grote tent. Maar wie meer was van het rennen, en niet of juist wel met verf worden getikt, was het genieten.

De kinderen waren op leeftijd ingedeeld in kleurgroepen. In geel de kinderen van 4 en 5 jaar. In rood kinderen van 6 en 7 jaar. In groen kinderen van 8 en 9 jaar, en in groep blauw de leeftijden van 10, 11 en 12 jaar.

IMG_0193.jpg

Op vrijdag werd na het huttenbouwen afgesloten met lekker samen smikkelen in de zelf gebouwde hutten. Er waren weer veel groepsleiders in ‘de rode shirts’ aanwezig.

Dat alles ineens anders kan worden heeft iedereen het afgelopen jaar gemerkt. Maar nu werd met alles wordt anders een rups als metafoor aangehaald, een rups die een vlinder wordt. Jezus is degene die alles anders maakt: beter, mooier, liever. Jut, Jul en Jop vertelden er alles over, en werden er natuurlijk weer verhalen uit de Bijbel gespeeld. Om alles nog eens extra uit te leggen was ook Professor Vera Vraagmaar langsgekomen.

IMG_0249.jpg