Nieuws

Kinderfeestweek Veendam kan doorgaan zoals gepland



Kinderen met Snor en Snuit naar het kruis.jpg

Al bijna 200 online aanmeldingen

Iedere nieuwe bekendmaking over het wel of niet doorgaan van evenementen was spannend, maar voor de Kinderfeestweek hebben de maatregelen nog geen enkel probleem opgeleverd: het aangepaste plan voor 2021 kan gewoon doorgaan!

Belangrijkste aanpassingen zijn zoals al eerder bekend gemaakt dat er ’s morgens van 10.00-12.30 uur een programma is voor de gele en rode groepen (4-5 en 6-7 jaar) en ’s middags van 14.00-16.30 uur voor de groene en blauwe groepen (8-9 en 10-11-12 jaar) en dat de Kinderfeestweek dit jaar 3 i.p.v. 5 dagen is, namelijk van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus. Natuurlijk zijn er nog diverse andere aanpassingen zoals de onderlinge afstand, de toneelspelers (gelukkig zijn er toneelspelende partners en een gezin!), de inschrijving en nog diverse andere, maar deze zijn veel minder ingrijpend of opvallend.

De animo voor de Kinderfeestweek is gelukkig nog steeds groot. De online inschrijvingen zijn veel hoger dan andere jaren maar dat is ook heel goed omdat er zo minder drukte is bij de inschrijving en dus veel minder contactmomenten. Bij de komst naar het terrein is het zo dat de kinderen of al vooraf moeten zijn ingeschreven of dat er een formuliertje moet worden ingevuld waarna deze bij de inschrijftafel kan worden afgegeven. Dat zijn iedere keer dezelfde tafels met veelal dezelfde mensen.

Wat wel hetzelfde is, is de opzet van het programma alleen is het ochtend- en middagprogramma in elkaar geschoven. Concreet betekent dat beginnen met zingen en toneel en dan het spelprogramma. Als je vaker op de KFW bent geweest, mis je nu de verwerking zoals het knutselen. Dat klopt, die is er niet en dat is i.v.m. corona ook beter. Bij het halen en brengen van kinderen zijn er ook diverse aanpassingen en helaas mogen ouders of andere belangstellenden ook niet op het terrein blijven of komen. Maar voor de kinderen zelf verandert er gelukkig niet zo veel en dat is toch waar het vooral om gaat. Dus het thema van 2021 “Alles wordt anders” is dus niet op alles van toepassing. Het zal echter wel duidelijk naar voren komen in het toneel door de bijbelverhalen over Jezus en de stukjes met het gezin van Jut & Jul.

Heb je je of jouw kind nog niet opgegeven, doe dat dan bij grote voorkeur online. Dat kan via de website www.kinderfeestweek.nl. We hopen er weer een geweldig gebeuren van te maken en de kinderen een heerlijke tijd te geven zo vlak voordat de vakantie is afgelopen.