Nieuws

Lions Club Veendam zet bewoners en zorgpersoneel verzorgingshuizen in het zonnetjeFoto 1.jpg
Rolf Ahlers - PIT, Rieta van Heuveln - activiteiten begeleidsters de Veenkade, Hans Deuze - vice-president van de Lions Club Veendam, Marjon de Vries - activiteiten begeleidsters de Veenkade en Monique van Delden - PIT

Op donderdag 15 juli werden door de Lions Club Veendam bij drie verzorgingshuizen in de gemeente Veendam wonderfoons uitgedeeld aan de bewoners en kregen de zorgmedewerkers een leuke attentie in de vorm van een bloempotje met daarin zaadjes van ‘vergeet mij nietjes’.

Wonderfoons zijn ouderwetse telefoons die omgebouwd zijn tot een soort jukebox. Wanneer de hoorn wordt opgenomen en een cijfer wordt gekozen begint er een liedje te spelen, liedjes die vaak herinneringen oproepen aan vroeger. De bewoners die de telefoon probeerden waren in ieder geval enthousiast, er werd direct meegezongen en meebewogen met de muziek die uit de hoorn klonk.

Foto 2.jpg
Vice-president van de Lions Club Veendam, Hans Deuze overhandigt aan Debbie. van het A.G. Wildervanckhuis het eerste bloempotje met ‘vergeet mij nietjes’.

Het ombouwen van de 13 toestellen naar wonderfoons is uitgevoerd door het project PIT (Passie in Techniek). Dit is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand en Winkler Prins Veendam en het bedrijfsleven. De benodigde materialen voor het ombouwen van de telefoons zijn gefinancierd uit de opbrengsten van de door de Lions Club Veendam georganiseerde ‘Nedmag Moonlightwalk’ editie 2019.

Foto 3.jpg

De Lions Club Veendam zette zoals gezegd niet alleen de bewoners van de verzorgingshuizen in het zonnetje, maar ook de 700 zorgmedewerkers die werken bij De Veenkade, De Breehorn en het A.G. Wildervanckhuis. Zij ontvingen allemaal een bloempotje met zaadjes van ‘vergeet mij nietjes’. De Lions Club Veendam wil hiermee benadrukken hoe zeer zij de inzet van de zorgmedewerkers waardeert en dat zij niet vergeten worden. Deze blijk van waardering werd goed ontvangen, de druk op het personeel is nog steeds hoog en daarom is men extra blij met deze blijk van waardering.