112

Groothandel Vihamij Veendam verwoest door grote brand



_MG_5120.jpg

Bij elektrotechnische groothandel Vihamij aan de Cereslaan in Veendam is vanmorgen tegen kwart over 10 brand uitgebroken. De brandweer meldt dat het gehele pand verloren lijkt. De brand brak uit op het dak. Daar waren dakdekkers aan het werk. Ook zijn er enkele knallen gehoord, zeer waarschijnlijk afkomstig van aanwezige gasflessen. De brandweer is met groot materieel aanwezig. Er raakte niemand gewond. Iedereen heeft het pand veilig kunnen verlaten.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer die met veel materiaal is uitgerukt adviseert, wie last heeft van de rook, ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen indien mogelijk uit te schakelen.

In verband met de brand is een deel van de N366 afgesloten voor verkeer. Bestuurders worden omgeleid via Wildervank en Meeden.

_MG_5128.jpg


Twitter Brandweer Groningen

10:27 uur
Er is een dakbrand gemeld aan de Cereslaan in Veendam. Omdat er meerdere meldingen binnen komen heeft de meldkamer inmiddels opgeschaald  naar grote brand. 3 brandweervoertuig en een hoogwerker zijn aanrijdend.

10:33 uur
Veendam,  de eerste eenheden zijn ter plaatse en schalen op naar zeer grote brand, wat inhoud dat er meer voertuigen ter plaatse komen.

10:41 uur
Veendam is opgeschaald naar grip1 .Het pand lijkt verloren, wij gaan defensief optreden. Dat wil zeggen dat de brandweer het pand niet meer naar binnen gaat. iedereen heeft het pand veilig kunnen verlaten.

10:50 uur
#Veendam | Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op:  http://blijfuitderook.nl/home

13:19 uur
#Veendam de brand is inmiddels onder controle.De brandweer begint met nablussen, daardoor kan er tijdelijk wat meer rook ontwikkeling ontstaan.Dringend verzoek: Blijf uit de rook, rook is altijd schadelijk!


Fotoalbum: