Nieuws

Uitvaartvereniging Mekander volledig eigenaar
Uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam



_MG_5015.jpg

Uitvaartvereniging Mekander, officieel de Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken UA, is vanaf 10 juni 2021 volledig eigenaar van het Uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam.

Monuta en Mekander zijn jarenlang de twee aandeelhouders van Uitvaartcentrum Buitenwoelhof geweest. Als gevolg van een strategische heroriëntatie hebben beide partijen in goed overleg besloten dat Mekander de exploitatie verder zal voortzetten. Monuta blijft in verbinding met het uitvaartcentrum en zal gebruikmaken van de faciliteiten voor haar uitvaarten in de regio Veendam.

“We wensen Mekander een goede voortgang van het uitvaartcentrum en vinden het fijn dat we nog met elkaar in verbinding blijven. De afgelopen jaren hebben we gezamenlijk gewerkt aan een goede plek waar iedereen uit Veendam welkom was en nog steeds is voor een afscheid. We danken Mekander hartelijk voor de prettige samenwerking,” aldus Jaap Blaak, programmamanager Crematoria bij Monuta.

_MG_5018.jpg

“We danken Monuta voor de prettige en constructieve samenwerking in de afgelopen jaren en we zijn Monuta erkentelijk voor hun inbreng en voor het bieden van de gelegenheid om Uitvaartcentrum Buitenwoelhof over te nemen. Hierdoor krijgt Mekander de vrijheid het uitvaartcentrum naar eigen inzicht te exploiteren en haar plaatselijke en regionale positie te versterken”, aldus mr. A. Kraster, voorzitter Raad van Bestuur van Mekander.

Achtergrondinformatie
Uitvaartcentrum Buitenwoelhof heeft de beschikking over 6 opbaarkamers, 2 aula’s, een familiekamer en andere faciliteiten waarmee opbaren en het houden van een plechtigheid in Veendam en omstreken mogelijk is. Buitenwoelhof heeft vergunning gekregen om het huidige uitvaartcentrum uit te bouwen en voor het oprichten van een kleinschalig crematorium.

Mekander is eigenaar van Uitvaartonderneming Diedel-Wessels BV en aandeelhouder van het Uitvaartcentrum met crematorium te Winschoten.