Regio

Midden-Groningen krijgt Kinderburgemeester
en Raad van de Toekomst



9c6c59f7-0027-0674-9b1b-300a93729333.jpg

De gemeenteraad van Midden-Groningen wil graag dat kinderen de mogelijkheid krijgen om mee te denken over allerlei onderwerpen. De kinderen van Midden-Groningen vormen immers de toekomst van de gemeente. Daarvoor heeft de gemeenteraad het initiatief genomen voor de verkiezing van een Kinderburgemeester en het vormen van de Raad van de Toekomst.

Verkiezing Kinderburgemeester
Voor de Kinderburgemeester houden we een verkiezing. Kinderen uit groep 7 in Midden-Groningen kunnen voor 25 juni een filmpje insturen naar kinderburgemeester@midden-groningen.nl.
Uit de inzendingen kiest de vertrouwenscommissie voor de zomervakantie de eerste Kinderburgemeester van Midden-Groningen.
 
Raad van de Toekomst
De Raad van de Toekomst gaat de kinderraad vormen. We hebben 33 raadsleden in de gemeenteraad en er zijn ook precies 33 scholen in Midden-Groningen. De gemeente is in overleg met alle scholen om van elke school een leerling uit groep 7 af te vaardigen voor de Raad van de Toekomst. Op die manier zijn alle kinderen uit de gemeente vertegenwoordigd.
 
Eerste optreden op 18 september
Op 18 september houden we een open dag voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen in het nieuwe Huis van Cultuur & Bestuur in Hoogezand. Dit wordt ook het eerste optreden van de Kinderburgemeester en Raad van de Toekomst van Midden-Groningen. Dan zullen zowel de Raad van de Toekomst als de Kinderburgemeester in een feestelijke bijeenkomst worden geïnstalleerd door burgemeester Hoogendoorn en de gemeenteraad.
 
Verdere informatie
Op de website www.midden-groningen.nl/kinderburgemeester vindt u meer informatie over de verkiezing van de Kinderburgemeester voor kinderen (en hun ouders). De verdere invulling van de functie van de Raad van de Toekomst en de Kinderburgemeester wordt in een later stadium in overleg met de scholen en de kinderen vormgegeven.