Nieuws

Buren brengen met hoogwerker Cohenstraat in EK-sferen



IMG_0695.jpg

Na de gewonnen EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Oekraïne heeft Mall Bounadja haar buren gevraagd om samen met vlaggetjes de straat in oranjesferen te brengen. Aan weerszijden kreeg ze enthousiaste reacties. Haar schoonvader heeft een hoogwerker. Hij wilde wel meehelpen bij het bevestigen over de straat heen.

IMG_0631.jpg

Het is een spontaan idee geweest. “Ik had eerst de vlaggetjes besteld en daarna gevraagd”, vertelt ze lachend. Ze had ook wel gedacht dat iedereen wel mee wilde doen, en had ze gratis uitgedeeld.

De vlaggetjes waren in ‘last-minute’ besteld. “Gelukkig waren ze nog niet uitverkocht. Het was best wel moeilijk om ze te vinden. Bij een carnavalssite online was het nog te realiseren.”

IMG_0655.jpg

Mall Bounadja heeft er 30 pakjes van elk 10 meter kunnen bestellen, goed voor 300 meter. Qua prijzen waren er behoorlijke uitschieters. Bij de een was het 35 euro voor 100 meter, voor de 300 meter bij de carnavalssite was het iets minder dan 30 euro. Er zijn ook webwinkels die voor 100 meter 40 of 50 euro vragen. Dat vond ze wel een beetje te gek. Voor 1,25 euro per meter was het wel aardig haalbaar.

IMG_0614.JPG

Acht gezinnen in de Cohenstraat hebben aan deze actie meegedaan. Het werkt ook verbindend. “Ze reageerden enthousiast. Dat vond ik wel heel erg leuk. Nu maar hopen dat ze verder in het toernooi komen, anders kan ik ze na zondag er weer afhalen. Maar we gaan er vanuit dat ze mooi gaan groeien in het toernooi.”

IMG_0642.jpg