Nieuws

Stadsbus lijn 510 rijdt na ruim een jaar weer
en is nog aantrekkelijker



IMG_0008.jpg

Met ingang van maandag 31 mei rijdt de Stadsbus Veendam lijn 510 weer. Na een stilstand van ruim een jaar als gevolg van de coronacrisis. Vertrek van de eerste rit was om 12.42 uur vanaf het busstation. Het vertrek van het station was nog zonder passagiers.

Aan de dienstregeling zijn veranderingen doorgevoerd. De eerste rit begint voortaan om 12.42 uur vanaf het busstation. De prijs van 2 euro voor een retourtje is hetzelfde gebleven. Maar contant betalen is niet meer mogelijk. In de bus kan alleen worden gepind. Evenals in het overige openbaar vervoer is een mondkapje verplicht.

In de route zijn twee wijzigingen doorgevoerd. De halte nabij de Veenlustpassage/Van Beresteijnstraat is vervallen en verplaatst naar het grote parkeerterrein achter de voormalige apotheek Van Aken, nabij de daar aanwezige overkapping. Er is een nieuwe halte aangelegd op de hoek van de Groen van Prinstererlaan en de Stoppelmanstraat, in de onmiddellijke nabijheid van de Nolensstate.

Stadsbus Veendam (Lijn 510 Veendam-Wildervank) is er voor iedereen. Kinderen tot 11 jaar onder begeleiding van ouder/verzorger mogen gratis mee.

IMG_0002.jpg

Sinds eind december 2015 wordt de stadsbus in Veendam gerund door vrijwilligers. Er is een enthousiast bestuur gevormd en de bus wordt door een 25-tal vrijwilligers gereden.

Een kleine misvatting wil men graag uit de weg ruimen. “De stadsbus is er namelijk voor iedereen. Gelukkig zien we steeds meer dat er door veel mensen van de stadsbus gebruik gemaakt wordt.”

Via de dienstregeling rijd de bus op vaste tijden. Men komt o.a. in het centrum, langs de Lidl, bij de Meerpaal, bij de Veenkade, bij het AGW huis, Breehorn, Westerhave en Sint Franciscus, maar ook bij de Jumbo in de Provinciehoek.

Het bestuur van de stichting Stadsbus Veendam heeft gemeend het geheel in deze dure tijd goedkoop te houden. De prijs is slechts 2 euro voor een retour. Men kan bijvoorbeeld tegen een uur of elf instappen en tegen een uur of vier weer terug naar huis gaan. De kosten bedragen dan slechts 2 euro. 

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken heeft men de volgende acties kunnen regelen: de stadsbus rijdt zes dagen in de week, de dienstregeling staat op een flyer, en de dienstregeling staat op de website (https://www.stadsbusveendam.nl/dienstregeling.php).