Nieuws

Gordijnhuis Regina



_DSC7490.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 

Gordijnhuis Regina aan het Beneden Oosterdiep 197 is een begrip in Veendam en de verre omtrek. Maar er gaat iets veranderen. Per 1 augustus wordt de naam gewijzigd in: Gordijnhuis Regina & Decoratief Wonen.

Deze verandering heeft te maken met het feit dat de dochter van Regina - Linda - bij haar in de zaak komt. Linda, 27 jaar, heeft de afgelopen 4 jaar ervaring opgedaan bij een vergelijkbaar bedrijf en maakt nu de overstap. Linda gaat samen met Regina de nieuwe naam voeren en het assortiment gordijnen uitbreiden met allerlei leuke cadeauartikelen en hebbedingetjes die het wonen aangenamer maken. De gehele woon-decoratieve collectie van het merk Brynxz wordt ten verkoop aangeboden. Dit varieert van fraaie kaarsen met of zonder kandelaar, sfeervolle kussens en artistieke potterie tot keramische windlichten, blakers, tijdloze spiegels, modern vormgegeven kapstokken en lampen. Kortom eigentijdse woonaccessoires en andere noviteiten. “Een aanwinst voor Veendam,” aldus Regina.

Gordijnhuis Regina bestaat 30 augustus 25 jaar. Regina is begonnen in Meeden. Daar heeft ze 12 jaar de zaak gehad. Daarna aan het Beneden Oosterdiep. Bij een jubileum hoort uiteraard een feestje, maar corona gooit ook hier roet in het eten. Het spreekwoord luidt echter: “Wat in het vat zit, verzuurt niet…”

_DSC7469.jpg

Terug naar de gordijnen. Eerst moeten we een onderscheid maken. Je hebt harde en zachte raambekleding. De zachte zijn de gordijnen. De dicht geweven stoffen zijn de zogenaamde overgordijnen. De lichtere versie zijn de vitrage – glasgordijnen en wat ertussenin zit noemen ze heel toepasselijk de inbetween. Hier heb je er maar één van nodig. De inbetween kenmerkt zich hierdoor dat je overdag wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken.
Verduisteringsgordijnen zoals de black out die voor 100% dicht is en de dim out, die nog 5% licht doorlaat.
De harde raambekleding bestaat uit rolgordijnen, de duo gordijnen, luxaflex – horizontaal en verticaal, houten jaloezieën en shutters. Deze laatste zijn een soort “blinden” maar dan voor binnen.
Zowel de harde als de zachte raambekleding is verkrijgbaar van verschillende fabrikanten en in duizend en één soorten. Onvoorstelbaar wat een hoeveelheden en een sortering.
Regina: “We hebben voor elk wat wils. Van heel luxe tot meer gangbaar. Niet slechts qua uitvoering, maar ook wat prijs € 20,00/ m² tot wel € 400,00/ m² betreft.”

In het zeer luxe segment is er zelfs een mogelijkheid om behang te combineren met de raambekleding, zoals je dat wel eens ziet in oude kastelen of borgen. Alles is dan op elkaar afgestemd. Regina benadrukt dat ze het behang + toebehoren wel kunnen leveren, maar dat Gordijnhuis Regina & Decoratief Wonen zeker géén behang aanbrengt. Daar is een behanger voor!

_DSC7487.jpg

Dat brengt ons op de verschillende fabrikanten. “Onze hofleveranciers is House of Happiness gevestigd in Leeuwarden. Deze leveren gordijnen waar je écht blij van wordt.” Andere leveranciers zijn: Holland Haag, Artex en Vadain en Your Edition. Die leveren stoffen van een hoogwaardige kwaliteit, een fraai design en functioneel. En alles verkrijgbaar bij Gordijnhuis Regina & Decoratief Wonen.

“Voor bijvoorbeeld horecabedrijven, peuterspeelzalen of zorginstellingen is veel vraag naar brandvertragende gordijnen. Deze zijn geweven van vlamvertragende garens en zijn prima - meerdere keren - uitwasbaar. Bij veel stoffen is dit tegenwoordig standaard!  “Onze fabrikanten zijn ook steeds meer met het milieu bezig – circulaire economie. Van al de stoffen die we binnenkrijgen is zeker 50% gemaakt met een deel petflesjes en/of gerecyclede oude kleding.”

_DSC7459.jpg

Proces
“Een klant komt naar de winkel voor gordijnen of raambekleding. Vaak neemt deze een foto mee van het huis/interieur. Samen kijken we wat de klant aanspreekt en of het past in de sfeer en stijl van de woning. Met de stalen stof gaan we naar de klant om te kijken of het ook ter plekke aan de eisen voldoet. Eventueel geef ik nog aanvullende kleur- of stijladviezen. Bij akkoord meet ik persoonlijk alles op en maak een offerte. Is die OK, dan bestellen we het geoffreerde en maken we de raambekleding op maat in ons eigen atelier (achter in de winkel). Verschillende machines hebben we hiervoor nodig: een stikmachine (gewone naaimachine), een zomenmaker, een plooier om de haken in de gordijnen te maken en een lokker. Deze laatste snijdt de stof en werkt die af. Verder is er een kniptafel, een strijktafel.” Anneke werkt al sinds 24 jaar bij Regina. Het is haar rechterhand. Zij bedient met grote deskundigheid de “naaimachines” en zorgt ervoor dat de raambekleding zo wordt gemaakt als is besteld. Indien nodig springt ze bij in de winkel. “De gerede gordijnen hangen we in daarvoor bestemde hoezen. Tenslotte hangt onze stoffeerder de raambekleding bij de klant thuis netjes op,” legt Regina uit. “We regelen alles van A tot Z.”

Gordijnhuis Regina & Decoratief Wonen staat bekend om zijn uitstekende service, creativiteit, veelzijdigheid en laag drempeligheid. Voor ieder probleem in de woninginrichting hebben ze wel een oplossing. Dat is de uitdaging!

_DSC7478.jpg

Hoe hang je gordijnen op? Wel 50 soorten rails of roeden of railsroeden zijn voorhanden. Ook in de haken, ringen of lussen zijn talloze mogelijkheden. Het is maar wat je mooi vindt. “Momenteel zijn elektrisch bediende raambekleding erg populair. Vanuit je luie stoel een druk op de afstandsbediening en de gordijnen sluiten vanzelf,” glimlacht Regina. “Het kan niet gemakkelijker. Via een tijdsklok of smartphone is het zelfs van waar ook te regelen. Voor ouderen of mensen met een handicap is de elektrische bediening een uitkomst. Een vorm van domotica.”

In de 3 noordelijke provincies is Gordijnhuis Regina & Decoratief Wonen actief. “Echt niet alleen Veendammers behoren tot mijn clientèle,” stelt Regina. “Volgende week zitten we bijvoorbeeld in Dwingeloo. En laatst hebben we een aantal chalets in een vakantiepark op Ameland van raambekleding mogen voorzien. Denk niet dat alleen klanten met oudere huizen bij ons komen, oh neen, we hebben verschillende projecten gehad in zowel Meerstad, Blauwe Stad en Langebosch – nieuwbouw dus. Iedereen is welkom.”

_DSC7460.jpg

Meer informatie:
Mail: info@gordijnhuis.nl of        
bel: 0598 624581 of: www.gordijnhuis.nl
Of ga gewoon eens langs op het Beneden Oosterdiep 197. 

Nieuwtje: na de bouwvak zijn ze ook op zaterdag geopend!


Fotoalbum: