Regio

Songfestival geeft The Famondio Singers energie
Met Veendammer audio/video merger Jan DoddemaTFS Songfestival Medley.jpg

The Famondio Singers hebben een bijzonder product gemaakt in een tijd die we nooit zullen vergeten. Met elkaar repeteren, in buurthuis de Klabbe in Foxhol, is al sinds oktober 2020 niet meer mogelijk. Dat betekent echter niet dat er niet meer gezongen wordt. Een kleine twee jaar geleden werd, in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, door Hans Bergman al speciaal voor ons koor een mooi arrangement gemaakt van Nederlandse songfestival nummers. Door de Corona pandemie bleef dit ongebruikt op de plank liggen. Dat wilden The Famondio’s dit jaar niet nog een keer laten gebeuren. 

Individueel hebben de koorleden hun partij thuis ingestudeerd en opgenomen op hun mobiele telefoon. Als je gewend bent om met elkaar in één ruimte close harmony te zingen is dat wel even wennen. Het maken van een opname van je eigen stem is ook best confronterend. Maar het went snel en het is bijzonder dat je apart, maar toch samen muziek kunt maken.

De opnames werden opgestuurd naar dirigente Ellen Klopstra die vervolgens opbouwend commentaar gaf aan de zangers en zangeressen. Tijdens de wekelijkse videobel sessie op de maandagavond werd kort overlegd over hoe het instuderen bij iedereen verloopt. Nieuwe pogingen werden gedaan en uiteindelijk stuurden alle koorleden hun opname naar audio/video merger Jan Doddema. Hij heeft er weer één koor van gemaakt.

Het resultaat valt nu te beluisteren en niet te vergeten ook te zien. Het script voor de video is door het koor zelf gemaakt en Adriaan Buurke verzorgde de foto’s en video-opnames. De Songfestival Medley bevat bekende Nederlandse songfestivalnummers. (Her)ken jij ze allemaal?

Het heeft The Famondio Singers veel energie gegeven om dit product in een virtuele tijd toch samen te maken. Ga gauw naar de website: www.famondiosingers.nl of facebookpagina: www.facebook.com/famondio!

Wil je meer weten over onze vocal group of wil je lid worden in dit speciale jaar waarin The Famondio Singers al 55 jaar bestaan, dan kun je ook bellen met Jan Weishaupt (0653735242)