Nieuws

FRANK & VRIJ Wildervank_DSC6644.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 

Op zijn lig/zitfiets rijdt vrije vogel Frank Arno Huisman door het veenkoloniale land. Dan weer eens wat harder, dan weer wat zachter. “Het voordeel van zo’n fiets, 3 wielen, is dat je heel langzaam kunt rijden zonder om te vallen,” beaamt Frank Arno. “Omdat je wat lager zit, heb je een geheel andere kijk over het land. Verrassend. Ik maak foto’s o.a. door mijn statief op de fiets monteren.” Frank Arno heeft iets met de Veenkoloniën. Eigenlijk met de hele provincie Groningen, maar verder oostwaarts Duitsland in, boeit hem eveneens.

02.jpg

Bij de kennismaking krijg ik enthousiast wat papieren onder mijn neus gedrukt. Dit is waar Frank Arno mee bezig is. Een promotiefilm/documentaire over de Veenkoloniën. “Frank en vrij door de Veenkoloniën.” Deze titel speelt door zijn hoofd. Hij is er vol van. De ingrediënten voor deze promotiefilm/documentaire liggen voor het opscheppen. Bijzondere gebouwen, de turf, de vergezichten, een authentiek veenkoloniaal bruggetje, een akker vol boekweit, ander graan of aardappelen, de geschiedenis, een kerk, een sluisje/verlaat, de kanalen en wijken, het natuurschoon, de kunst, musea en ga zo maar door. We mogen natuurlijk beroemde en wellicht beruchte mensen vanuit het veen niet vergeten! De gehele productie, inclusief de teksten en vormgeving van deze promotiefilm/documentaire zijn bij Frank Arno in vertrouwde handen. Zijn ervaring met het maken van bedrijfsvideo’s en bedrijfspresentaties en zijn grafische achtergrond staan garant voor een solide en innoverend product. Zijn bedrijf “Het kleinste reclamebureau van het Noorden met de grootste ideeën, FRANK & VRIJ,” zorgt voor de uitvoering.
Ideeën en ambities te over, maar het is een hele klus. Mocht iemand zich geroepen voelen om mee te helpen bij het verwezenlijken van zijn droom? Hulp is welkom. Oh ja, sponsoren en/of subsidies zijn van harte welkom!

Schermopname (20).png

Op de website van FRANK & VRIJ kom je als eerste de zin tegen: Alles begint met een idee. Dat idee heb je nodig om een bedrijfsvideo te maken of een huisstijl en logo te ontwerpen. Huisstijl is een breed terrein en kan variëren van briefpapier, visitekaartjes, folders, flyers, posters, advertenties en verpakkingsmateriaal tot het beletteren van de eventuele bedrijfswagen(s). Een sterk beeldmerk treft doel in eenvoud en herkenbaarheid staat te lezen op een van de bladzijdes van zijn site.

Een bedrijfspresentatie is meer of dat nu gaat om een grafische weergave, drukwerk of een filmpje of video op YouTube of ander social medium, het is de visuele uitstraling van je bedrijf. Kijk maar eens op zijn site: www.frankenvrij.nl naar de verschillende voorbeelden. Je vindt er bedrijfspresentaties en videografie van zowel grote als kleinere bedrijven. Een aantrekkelijke is de bedrijfspresentatie van Ingenieursbureau A&I Kwant aan de Transportweg 67. Andere voorbeelden: Oefengesprek in Groningen en van bakkerij van Wim Zijlema – naast de Jumbo.

_DSC6576.jpg

Om in circa één hooguit 3 minuten de essentie van een bedrijf in beeld te brengen vraagt om een uiterste inspanning. Dit is topsport. De informatie over een bedrijf mag niet te weinig zijn, maar zeker ook niet te veel.

Om tot een idee te komen moet je vrij, out of the box, kunnen denken. Een vrije geest helpt daarbij. Zo’n vrije en bovendien creatieve geest zit in Frank Arno Huisman. Volgens de woordenboeken van Van Dale is frank en vrij een versterking van vrij. Dat is hier écht van toepassing én geeft FRANK & VRIJ een extra dimensie en betekenis.

_DSC6588.jpg

 Grafisch ontwerpbureau FRANK & VRIJ, het bedrijf van Frank Arno Huisman, is gehuisvest aan de Poststraat 55 in Wildervank.

Frank Arno is een échte autodidact. In 2003 begint hij voor zichzelf. Na de MAVO weet hij beslist niet welke richting hij op wil. School houdt hij wel voor gezien. Dan eerst maar militaire dienst in. “Die tijd heb ik gebruikt om na te denken over wat ik wél zou willen.” Maar na zijn diensttijd is het nog vaag. “Ik had nog steeds géén flauw benul, wat ik wilde,” vertelt Frank Arno. Via een vacature bij het Arbeidsbureau, ze vragen een tekenaar, komt hij te werken bij een reclamebureau hier in Veendam. Bij de sollicitatie zeiden ze: “We leren je het wel.”

Daarna werkt hij thuis. Zijn vader had in die tijd een drukkerij in Wildervank. Deze is later overgenomen door Drukkerij De Bruin in Zuidbroek.

01.jpg

Dat tekenen doet hij nog steeds graag. Ook dat heeft hij zichzelf aangeleerd! Tijdens het interview laat hij enige werken zien o.a. een tekening van het Margaretha Harderberg Cultuurcentrum en enige woningen in Wildervank. Veel heb ik te danken aan oud-collega Henk Schriek. Hij heeft me het vak geleerd. Henk heeft nu het bedrijf PubliScreen Reclame & Publiciteitsvormgeving aan de Bocht Oosterdiep. De vriendschap is er nog steeds en zo nu en dan doet Frank Arno freelance nog het een en ander voor Schriek. Fotostudio Kral imagecentrum met een fotolaboratorium en een ware studio, wél bekend in Veendam en omstreken, is zijn volgende plek. Helaas gaat die failliet. “Ik heb daar veel geleerd wat betreft fotografie en videografie.”

Frank Arno is heel open en eerlijk. Alléén van zijn bedrijf leven is er niet bij. “Ik wil graag creatieve dingen doen.” Als (inval)chauffeur bij Arriva Touring heeft hij geregeld ritjes met van die prachtige touringcars. Het vrije spreekt hem ook nu weer aan. “Best leuk, een bus met leerlingen ophalen vanuit Hannover of waar dan ook maar. De jongelui vertellen vol enthousiasme wat ze allemaal meegemaakt en beleefd hebben tijdens hun schoolreis. Geweldig vind ik dat.”

_DSC6570.jpg

Sluit Frank Arno niet op tussen 4 muren, want dan komt het niet goed. Hij is graag buiten om zijn hoofd leeg te maken voor weer volgende ideeën. Zo’n creatieve geest moet de ruimte krijgen. Geef het hem en er ontstaat een prachtig resultaat.


Meer informatie:
Kijk op de site van Frank Arno: www.frankenvrij.nl
of bel 06-18910598
of mail info@frankenvrij.nl

 


Fotoalbum: