Nieuws

4e editie van Lutje Passion Veendam gaat online 



_DSC9250.jpg
Archieffoto

Op donderdag 1 april wordt op NPO 1 live vanuit Roermond The Passion uitgezonden. Veendammers krijgen ook dit jaar weer de unieke mogelijkheid om Lutje Passion op een persoonlijke manier te beleven. Vanaf 19:00 uur is er een online processie te volgen op SKV kanaal 996, RTV1, Parkstadveendam.nl en via diverse kanalen op YouTube en Facebook.

"De opnames zijn al in volle gang en we zijn heel blij met de resultaten", aldus Maikel-Owen van Deest initiatiefnemer van Lutje Passion in Veendam. "In 2020 hebben we geen Lutje Passion kunnen doen i.v.m. COVID-19 maar dit jaar konden we ons beter voorbereiden en nu komt er een unieke online processie. Vernieuwend dit jaar aan Lutje Passion is dat de deelnemers tijdens de route worden meegenomen in het verhaal van de lijdensweg van Christus.

Ondanks dat we weer een processie gaan doen zal de beleving dit jaar weer heel anders zijn dan de vorige edities. Alles wordt opgenomen en mensen kunnen de uitzending bekijken. De uitzending zit vol met liedjes en mensen uit Veendam op verschillende plekken in Veendam die de processie beleven en daarover ook iets willen vertellen.

De kijkers worden meegenomen in het verhaal van de lijdensweg van Christus. De combinatie van persoonlijke verhalen, verhaallijn en liedjes (gezongen door bijvoorbeeld Erwin de Vries) maakt het een interessant programma. "Natuurlijk willen we ook graag dat mensen aansluitend de uitzending van NPO 1 in huiselijke kring kijken en dat willen we graag ondersteunen", aldus van Deest.