Nieuws

“Prachtig dat Veendam Beweegt deze wandeltochten
heeft uitgezet”



IMG_0096.JPG

In het kader van sportstimulering worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd door Team Sport in het onderdeel Veendam Beweegt. Het doel van de activiteiten en projecten is om inwoners in beweging te brengen en kennis te laten maken met sport en bewegen om doorstroming naar structureel aanbod te bevorderen.

Ommetje Veendam
Door de huidige corona maatregelen komen steeds meer mensen minder in beweging. Met het Ommetje Veendam heeft de gemeente Veendam een simpele, maar leuke oplossing. Het meedoen met deze wandeltocht. Met daarin een uitdagend wedstrijdelement in de vorm van een fotospeurtocht. Een actieve wandeltocht voor lichaam en geest die perfect past binnen de huidige corona maatregelen. Zowel jong als oud kan meedoen. En er kunnen mooie prijzen mee worden gewonnen.

Waarom meedoen met Ommetje Veendam?
Maakt de deelnemer meer ommetjes dan de buurman of buurvrouw? Of wordt samen de strijd aangegaan met een vriend of vriendin, en vader of moeder? Voor de drie hoogste plekken op de ranglijst worden cadeaubonnen beschikbaar gesteld. Te besteden bij lokale ondernemers.

De te winnen prijzen hebben een waarde van 75, 50, en 25 euro. Na het downloaden van de app kan in Ommetje Veendam mee worden gedaan met de speurtocht Veendam.

IMG_0011.JPG
Over de brug komen voor jong en oud (Ommetje Wildervank)

Een eerste kennismaking
De start en finish van de straatnamenpeurtocht voor doelgroep senioren 55+ was afgelopen vrijdag bij Zwembad Tropiqua. Het ‘ommetje’ leidde onder andere door de Raadsgildenlaan, voor driekwart om het Hertenkamp heen, door de Van Beresteijnstraat, de Kerkstraat, Julianapark, J. Kazemierstraat, Borgerspark, Galjootstraat en via de Sorghvlietlaan naar het eindpunt. De nieuwe Klipperstraat was voor sommigen een eerste kennismaking. Over de Jonkersbadde was er ook nog een stukje Borgerswold opgenomen.

Aan deze ca. 4,3 kilometer lange speurtocht hebben 18 wandelaars meegedaan. Uit de verschillende straatnamen moest een heel bekende straatnaam tevoorschijn komen.

Koffie Coronaproof na afloop
Rudy, Gretha en Magda hebben al meerdere ommetjes gedaan. “Het is prachtig dat Veendam Beweegt deze wandeltochten heeft uitgezet.” Het ommetje van vrijdag was voor hen de vierde. De kaart moest in de juiste richting wijzen. En was het goed kijken aan welke kant van de weg de looproute was. Ook was het zaak om goed rondom te kijken.

De start en de finish was bij Tropiqua. Met na afloop koffie van het restaurant. Met twee personen per keer mocht het worden gehaald, en buiten genuttigd. Het was als afsluiting van een mooie wandeltocht onder een stralend zonnetje.