Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen mogen niet buiten de boot vallen!!

Door op maandag, 1 maart, 2021 - 10:39

Eeke Crum.jpg

Door Peter Panneman

Juist in deze “Coronatijd” hebben ouders en hun kinderen het zowel sociaal als financieel moeilijk. Door het dan wel en daarna weer niet naar school kunnen gaan krijgen de ouders en de kinderen nogal wat voor de kiezen. Om mee te kunnen doen met het online lesgeven/krijgen, zijn een laptop en of notebook naast een rekenmachine noodzakelijk. Voor de vele mensen die in een mindere financiële situatie zitten is het vaak onmogelijk hierin te voorzien. Dan gaat het om mensen die een inkomen hebben dat lager is dan 130% van het minimumloon. Waar kunnen wij als Stichting Leergeld deze mensen mee helpen? Bij de aanschaf van een laptop, de contributie van een sportclub. Daarnaast een fiets om mee naar school te gaan, maar ook om met de klasgenoten mee op schoolreis te kunnen. Tevens wordt onze hulp ingeroepen om het volgen van zwemles mogelijk te maken.

Het laatste is wat je niet wilt is dat er kinderen zijn die wegens de financiële thuissituatie niet mee kunnen doen. Wij allen hebben er toch belang bij dat onze kinderen zich op een positieve wijze kunnen ontwikkelen. Stichting Leergeld Zuid Oost Groningen wordt geholpen door de 5 ons omliggende gemeenten die ons financieel ondersteunen, naast particuliere initiatieven. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kunnen we steeds meer kinderen helpen. Onze oproep is daarom: mocht U kinderen hebben tussen de 4 en 18 jaar, waarvan u denkt dat ze hulp nodig hebben, neem zelf het initiatief.

U kunt ook voor verdere informatie kijken op
www.leergeld.nl/zuid-oost-groningen/

Onze medewerkers nemen na uw aanvraag dan contact met u op. Doen, het is in het belang van uw eigen kind! Toen de Stichting Leergeld 15 jaar geleden met zijn werkzaamheden startte dachten we na enkele jaren overbodig te zijn. Maar tot op de dag van vandaag neemt het aantal hulp aanvragen nog steeds toe, aldus Eeke Crum van Dellen bestuurslid namens Stichting Leergeld Zuid Oost Groningen.