Nieuws

20-jarige Veendammer brengt eerste boek uitSander Grupstra met Poëzie of nie.jpg

Op maandag 22 februari 2021 verscheen ‘Poëzie, of nie?’, het allereerste boek van Sander Grupstra uit Veendam. Het is een boek vol persoonlijk anekdotes, verhalen en gedichten voortgekomen uit emoties, herinneringen en momenten met verschillende mensen.

Poëzie
Al zijn hele leven is de 20-jarige Sander veel aan het schrijven totdat hij op de middelbare school in aanraking komt met het literatuurgenre. Die interesse heeft zich later ontwikkeld in het schrijven van vele gedichten over onder andere de liefde, de dood en het leven. De teksten die hij in de afgelopen jaren heeft geschreven bundelt hij nu dus samen in ‘Poëzie, of nie?’. Volgens Sander zegt de titel van zijn eerste boek veel over de inhoud: ‘’Iedereen kan en mag erin lezen wat diegene ziet. Voor de één is het poëzie en voor de ander niet.’’

Eerste boek
Naast dat Sander een opleiding volgt en muziek maakt heeft het idee van het schrijven van een boek hem altijd al bezig gehouden. Hij vertelt: ‘’Ik ben reeds 20 geworden en dacht: waarom niet nu? De sprong in het diepe die je neemt bij het uitgeven van een boek is spannend, maar ook heel tof! Ik heb niks te verliezen. En het feit dat mijn meest waardevolle gedichten van de afgelopen jaren nu zijn vereeuwigd op papier vind ik enorm mooi.’’

De jonge dichter heeft veel zin in de lancering van zijn boek op 22 februari. ‘’Ik hoop dat ik de mensen die het boek in ontvangst nemen kan raken met mijn woorden. Het is maar een gekke gedachte dat ik deze gedichten zelf heb geschreven en nu op papier heb gezet. Ik ben er enorm trots op’’, zo vertelt hij.

Waar te koop?
Het allereerste boek van Sander Grupstra is voor € 13,95 te koop via onder andere bol.com mijnbestseller.nl. Voor nadere informatie kunt u een kijkje nemen op zijn website sandergrupstra.nl. Ook is hij actief op Instagram (poezieofnie & sgrp_).

‘Poëzie, of nie?’ wordt on-demand gedrukt. Dat betekent dat wanneer iemand het boek koopt deze persoonlijk voor diegene wordt gedrukt. Letterlijk vers van de pers en vanwege de beperkte oplage milieuvriendelijker.